Mănăstirea Ulmu „Sfânta Teodora de la Sihla”, Republica Moldova

Mănăstirea Ulmu a fost înfiinţată in anul 2004 la iniţiativa dlui Tudor Coşleţ, primarul satului Ulmu, ctitorul acestui aşezământ monahal, cel care în toţi aceşti ani a oferit sprijin substanţial sfintei mănăstiri.

Dl Tudor Coşleţ a ridicat o biserică şi a pictat-o în interior, a construit o trapeză, a construit două clădiri pentru vieţuitorii mănăstirii şi a împroprietărit mănăstirea cu 5 hectare de pământ.

Pentru fapta sa creştinească dl primar Tudor Coşleţ a fost decorat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

Mănăstirea de maici de la Ulmu o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Teodora de la Sihla, sfântă româncă care s-a ostenit în Munţii Neamului şi a fost canonizată în 1992 de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu ziua de prăznuire la 7 august, şi pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, cu ziua de prăznuire la 17februarie/2 martie.

Mănăstirea de la Ulmu, Ialoveni este singura mănăstire din Basarabia, care o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Teodora de la Sihla.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.