Fabrica de ulei de măsline Sotirelis, Panagia, Thassos

Panagia este unul dintre satele tradiționale ale insulei Thassos, iar fabrica de ulei de măsline Sotirelis este considerată una dintre principalele atracții turistice ale locului.

Este localizată central, iar mulți dintre cei care trec pe aici se opresc pentru a cumpăra ulei de măsline direct de la sursă, dar și pentru a învăța mai multe despre producția acestui elixir de sănătate.

Fabrica de ulei de masline Sotirelis are o istorie destul de indelungata, caci productia a pornit aici inca din anul 1915.

Fabrica a fost deschisa de catre stra-strabunicul actualului proprietar, iar moara de apa de aici reprezenta principalul mecanism de functionare. Sotirelis este in prezent singura fabrica de ulei din Grecia care inca mai functioneaza cu o moara de apa.

Incepand din 1968, atunci cand insula Thassos a fost racordata la reteaua de energie electrica, fabrica de ulei a trecut prin mai multe etape de modernizare.

Vizitatorii pot observa aici procesul de fabricare a uleiului de masline (incepand de la culegerea maslinelor si pana la imbutelierea uleiului), dar si masinile industriale folosite in fabrica.

Bineinteles, la plecare, poti cumpara si ulei de masline si alte produse care au in compozitie acest ingredient.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.