Peşterile Drogarati

Peșterile Drogarati se află la mai puțin de 40 de minute de mers de Arostoli și sunt incredibile. Ele se situează la 120 de metri deasupra nivelului mării și au o adâncime aproximativă de 95 de metri. Drogarati este o pestera impresionanta, cu formatiuni remarcabile de stalactite si stalagmite.

Acesta este situata la o altitudine de 120 de metri in zona Haliotata si la doar 3 kilometri de statiunea Sami. Potrivit arheologilor, pestera Drogarati are peste 100 de milioane de ani vechime si constituie un fenomen geologic rar.

Pestera Drogarati este formata din doua parti. O parte accesibila turistilor, ce consta dintr-un coridor lung care duce la „Balconul Regal”, o platforma naturala de stalactite care reflecta frumos lumina. De acolo, vizitatorul coboara spre „Camera de inaltare”. Aceasta incapere de 900 de metri patrati, are o acustica deosebita.

Pestera Drogarati a gazduit o serie de concerte si evenimente culturale. Este una dintre putinele pesteri in care a fost permisa iluminarea electrica, permitand vizitatorului sa admire pe deplin aceasta minune a naturii.
Oamenii de stiinta au descoperit ca Pestera Drogarati are o prelungire care nu este accesibila turistilor. Aceasta parte a pesterii  se pare ca comunica cu alte pesteri situate in apropierea marii.

Pentru sezonul de vara 2018, pestera va fi deschisa publicului in fiecare zi de la 10 am la 17 pm, iar costul va fi de 5 euro / adult, 4 euro / persoana intr-un grup de peste 10 persoane si 3 euro / copil.
Evitati sa purtati pantofi alunecosi cand vizitati pestera!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.