Manastirea Agios Gerasimos

Manastirea Agios Gerasimos este dedicata sfantului Gherasimos, patronul spiritual al Kefaloniei. Se afla langa satele Fragata si Valsamata. Este o mânăstire de maici, întemeiată prin anul 1560, de Sfântul Gherasim, pe care a numit-o atunci, Noul Ierusalim.

În 1953, după cutremurul devastator care a distrus clădirile din Kefalonia în proporţie de 90%, acolo, s-a construit, în apropierea capelei vechi, o catedrală impetuoasă, şi alte clădiri pentru maicile care se află acolo.

Tot acolo, exista cativa pomi foarte batrani, dintre care se zice ca ar fi si 2 platani, plantati chiar de Sfantul Gherasimos, ale carei moaste se afla aici, intr-o racla de sticla , puse intr-un sicriu din argint. Moastele, se spune ca ar vindeca bolile psihice.

Sfantul este sarbatorit de 2 ori pe an, cu mult fast pe16 august si 20 octombrie.

La cativa metri de manastire se afla Vinaria Robola, unde poti degusta si chiar cumpara vinul cel mai renumit din insula Kefalonia, care recunosc ca este foarte bun .Unele soiuri sunt ambalate foarte ingenios, sticla fiind pusa intr-o husa din panza, cu numele imprimat, iar la gatul sticlei este legata o medalie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.