Peştera Melissani

Peştera Melissani se află pe coasta de est a insulei Kefalonia, la nord de oraşul Sami, şi găzduieşte un lac sărat subpământean, pe care îl luminează razele de soare ce pătrund îndrăzneţ prin locul în care tavanul peşterii s-a prăbuşit.

Peştera este o minune a naturii, plină de apă de un albastru strălucitor izvorâtă din subteran în mod miraculos, şi este înconjurată de păduri. Apa este incredibil de limpede şi curată, un amestec de apă de mare şi apă dulce, văzându-se perfect fundul lacului şi în locurile cele mai adânci. Numele său se traduce prin ”peştera violet”, dar de obicei are o culoare albastru intens.

Ca să ajungi la lac trebuie să cobori în subteran, exact ca la metrou, iar după ce achiţi taxa de intrare se înaintează printr-un tunel îngust, chiar foarte îngust, în pantă, săpat de mâna omului până la ponton. De aici vizitatorii sunt preluaţi de un barcagiu pentru a admira de aproape acest loc uluitor, fost sanctuar închinat zeului Pan.

In forma literei B, pestera Melissani are 40 de metri lungime, 36 de metri inaltime, iar cea mai ingusta zona are 3,5 metri. Lacul subteran are apa adanca de 20-30 de metri.

Taxa de intrare este de 7 euro pentru adulti.  Este recomandat ca vizitatorii sa aiba in picioare incaltaminte antiderapanta, deoarece terenul este destul de alunecos de-a lungul tunelului, mai ales pe platforma de unde cobori pentru a intra in barca cu vasle.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.