Podul Alexandru al III-lea din Paris

Podul Alexandre III este considerat cel mai frumos pod al Parisului si constructia sa a inceput in 1897, prima piatra fiind asezata de Tarul Nicolae al II-lea.

Podul reprezinta simbolul prieteniei ruso-franceze si a fost numit dupa tatal Tarului Nicolae al II-leaTarul Alexandru al III-lea.

Podul Alexandre III se afla peste raul Sena si leaga Bulevardul Champs-Élysées de cartierul Invalides, unde se afla Domul Invalizilor (Pe partea ce leaga Bulevardul Champs-Élysées se afla cele doua palate: Petit Palais si Grand Palais).

Constructia podului a avut loc la sfarsitul secolului al XIX-lea si a durat aproape 3 ani. Structura a fost facuta intr-o fabrica iar apoi transportata si asamblata cu ajutorul unei macarale imense. Este construit din otel si piatra in stilul Art Nouveau.

S-a dorit ca podul sa nu impiedice vederea spre bulevardul Champs-Elysees si spre Domul Invalizilor. Rezultatul a fost acest pod lung de 107.5 de metri, lat de 40 de metri si inalt de 6 metri.

Podul este decorat cu felinare, ingeri si nimfe. La capetele podului sunt statui poleite cu aur asezate pe piloni de 17 metri inaltime.

Fiecare ornament al podului a fost creat de artisti diferiti. Desi constructia podului a inceput in mai 1897, prima piatra fiind asezata de Tarul Nicolae al II-lea in octombrie 1896, acesta a fost inaugurat abia in anul 1900 la “Expozitia Universala”.

Podul, care reprezinta simbolul prieteniei ruso-franceze, a fost numit dupa tatal Tarului Nicolae al II-lea, Tarul Alexandru al III-lea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.