Cabaretul Moulin Rouge

Moulin Rouge este cel mai cunoscut cabaret din belle époque care i-a scandalizat pe cetatenii respectabili si i-a atras in Montmartre pe artisti si boemi.

Acest teatru de dans este cunoscut pentru Can-Can, fiind imortalizat in mai multe tablouri de Toulouse-Lautrec. Dansatoarele pictate de el sunt expuse in Muzeul d’Orsay.

Acest cabaret cunoscut in intreaga lume a fost mai intai o moara, construita in 1885, fiind ulterior transformata in aceasta sala de dans in 1990. Într-o altă epocă, poate că Moulin Rouge nu ar fi atins un asemenea succes.

Însă Belle Epoque a fost o perioadă a optimismului general și a exuberanței, factori care au favorizat apetitul popular pentru cultură. Iar Montmartre, cartierul boem în care se adunau toți artișii parizieni și europeni, era locul perfect pentru un astfel de loc, care să celebreze arta spectacolului.

Daca va face placere sa va petreceti o seara intr-un decor ostentativ, acesta este locul potrivit. Spectacolul surprinde prin paleta de culori, paiete, si pene care incantau spectatorii inca de la deschiderea sa in 1889.

Miscarile cu picioarele in tavan ale unor dansatoare celebre ca Jane Avril si Yvette Guillbert continua si in prezent in spectacolele in stil Las Vegas, care includ iluminat computerizat si efecte speciale.

Cabaretul Moulin Rouge este localizat pe 82 Boulevard de Clichy, 75018 si pentru alte detalii puteti apela +33 1 53 09 82 82.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.