Turnul Saint Henry Praga

Situat la o inaltime de  65,7 metri, Turnul St. Henry este cel mai înalt turn cu clopote din Praga. Istoria sa datează din 1475 când a fost construit din lemn, ca turn al Bisericii Sf. Henry și Kunhuta (biserica Sf. Jindřich a Kunhuty), biserica parohială din orașul nou.

Versiunea actuală de piatră a fost construită la sfârșitul secolului al XVI-lea. Turnul a fost distrus de mai multe ori, mai întâi de către suedezii din 1648 și mai târziu de armata prusacă din 1757. Și, în final, o furtună în 1801 a distrus acoperisul turnului.

Turnul a fost restaurat în 1879 de Josef Mocker, care a renovat și Biserica Sf. Henry și Kunhuta.

In anul 2001 turnul a fost din nou restaurat. Dar de data aceasta pereții exteriori au fost păstrați intact în timp ce interiorul a fost complet modernizat.

Cele zece etaje ale turnului pot fi accesate prin intermediul unei scări sau al unui ascensor.

Etajul superior are o punte de observație de unde puteti avea o vedere minunată asupra centrului istoric al orașului Praga.

La etajele 7 – 9 este un restaurant numit Zvonice (Belfry).

Etajul 6 găzduiește un mic muzeu care evidențiază istoria turnurilor din Praga. Turnul conține, de asemenea, o cafenea la parter, precum și un bar de whisky și două etaje ale spațiului expozițional.

Pentru a ajunge in varful turnului trebuie sa platiti o taxa de intrare de 120 Kuna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.