Statiunea Sopot Bulgaria

Orasul Sopot se afla la 520 m deasupra nivelului marii, in valea fertila a muntilor sub-balcanici din Karlovo (partea de vest a legendarei Vai a Trandafirilor), imediat sub versantii abrupti ai Muntilor Balcani Troyan (Central Stara Planina).

Se intinde pe o suprafata de 36.37 km patrati si are o populatie de 9476 (recensamant 01.01.2007). Este situat la 5 km vest de Karlovo, 136 km est de Sofia, 63 km nord de Plovdiv si 61 km sud de Troyan. Statiunea Sopot Bulgaria 2Relieful si clima sunt influentate de caracteristicile specifice ale vaii raului Stryama, Stara Reka, raului Byala, precum si ale muntilor Vezhen (2198 m) si Botev (2376 m) – cel mai inalt varf din lantul muntos Balcanic.

La sud, valea este inchisa de pantele inclinate ale muntilor Sredna Gora, iar in apropiere de orasul Banya pantele coboara la vale, cu iesire la raul Stryama spre campiile Plovdiv.

Exista informatii despre asezare care dateaza din timpul dominatiei otomane. In timpul perioadei Revival a fost numit Altun Sopot (Golden Sopot), ca urmare a dezvoltarii sale infloritoare, mestesugurilor si comertului.

Orasul a fost distrus de foc in timpul luptei de eliberare din 1877, iar populatia sa a fost sacrificata sau expulzata. Orasul a fost numit Vazovgrad intre 1950 si 1965, dupa care a obtinut numele sau actual din nou. Statiunea Sopot BulgariaSopot este un punct de drum principal si linie de cale ferata ce face legatura intre Sofia – Karlovo – Bourgas. Exista o linie de autobuz care functioneaza la intervale scurte de timp intre oras si Karlovo. De asemenea, aceasta linie de autobuz face legatura cu unele dintre cele mai mici asezari din regiune.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.