Statiunea Molltal-ghetar-Ankogel-Mallnitz, Austria

Din 1997, de cand s – a deschis linia de tren subteran, ghetarul Molltal a devenit foarte usor de accesat si cel mai stabil din punct de vedere a zapezii, din Carintia. In medie grosimea zapezii ajunge la 450 cm!

In mai putin de 8 minute Glacier Express parcurge o diferenta de nivel de 1000 m, pana la statia intermediara la altitudinea de 2200 m, de unde  se poate ajunge cu telecabine de 6 locuri pana la altitudinea de 2800 m. Tot aici gasim restaurantul ultramodern Eissee, respectiv accesul catre partiile superioare. Pe ghetar, schiorii sunt transportati cu telescaune moderne de 2 si 6 locuri, pana la altitudinea de 3100 de m.
Partii late, foarte bine intretinute asteapta schiorii si snowboarderii din octombrie pana in mai, iar partiile superioare sunt deschise si pe timpul verii.  Va recomandam cea mai lunga partie, cu acreditare FIS, Abfahrt Eissee de 7 km si 1000 m diferenta de nivel, iar pentru iubitorii de schi fond,  pista de 13 km.

Glacier Snowpark se afla pe Schareck cu border cross, jumps si moguls. Cei mici sunt asteptati la statia intermediara cu partii pentru copii la Bobo club.
Skipass – ul este gratuit sub 6 ani, iar copii cu varsta de 6 – 18 ani au preturi speciale. Va recomandam skipass – ul SKIHIT.

MALLNITZ – ANKOGEL

La o distanta de aprox. 25 km se afla statiunea linistita, prietenoasa, Ankogel cu 12,8 km de partii, din care 1,8 km albastre, 9,3 km rosii si 1,7 km negre.

Cel mai inalt punct a statiunii, 2630 m poate fi atins cu o telecabina in doua trepte. Partiile din Ankogel sunt lungi si late cu o diferenta de nivel de 1350 m. La baza partiilor mari gasim doua teleschiuri, care desevesc partiile pentru incepatori. In Mallnitz si in timpul iernii gasim mai multe posibilitati de agrement si distractie: patinoarul si o partie de sanius de 5 km.

Cele doua regiuni apropiate sunt legate cu skibus gratuit si exista posibilitatea cumpararii a mai multor variante de skipass combinat pentru cele doua regiuni.

Date Tehnice:

  • Elevation info: (1222 m ) 2108 m – 3122 m (Difference 1014 m)

Dificultate partii km:

  • albastru – 5,2 km
  • rosu – 7,7 km
  • negru – 4,5 km

Preturi:

  • Adulti 46,5 euro/zi
  • Adolescenti: 24 euro/zi
  • Copii: 24 euro/zi

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.