Regiunea de schi Saalbach-Hinterglemm, Austria

Apartinand de regiunea Pinzgauer Saalachtal, „circul de schi” Saalbach-Hinterglemm este cea mai mare retea de partii (200 km) din Austria. Toate partiile din regiune pot fi atinse fara a folosi skibus sau masina proprie!

Regiunea este deservita in total de 55 de instalatii pe cablu, pornind din 3 localitati. „Circul de schi” poate fi accesata din mai multe locuri: din Saalbach se poate ajunge cu telecabina noua de 8 locuri pe varful Schattberg, cu telescaunul de 3 locuri „Bernkogel bubble” se poate ajunge pe Hinterglemm, sau putem alege o alta telecabina spre varful Kohlmaiskopf (1800 m). Panorama-Sujet-Winter-1415.inddSaalbach si Hinterglemm sunt situate in aceasi vale la doar cativa km distanta. In cele doua statiuni, in total cei 3000 locutori ofera in timpul sezonului de schi 18.000 de locuri de cazare, incepand de la agroturism, pana la hoteluri de lux. Ambele localitati sunt caracterizate printr-o viata de noapte intensa, cu multe baruri, restaurante si alte posibilitati de apres ski.

Pentru familii recomandam statiunea Leogang, care la fel va permite accesarea directa a regiunii de schi. Multumita amplasarii favorabile, aici partiile sunt practicabile pana in luna aprilie. Datorita faptului ca partiile in marea majoritate sunt situate deasupra limitei de vegetatie, gasim multe partii (suprafete) cu posibilitati de freeride, dar tutusi ferite de avalanse. Astfel freeride-eri sunt asteptati cu mai mult de 80 km de suprafata de zapada neamenajata.

In Leogang cei mici sunt asteptati cu numeroase scoli si gradinite de schi, chiar langa statia inferioara de la Asizt, la Hexenhaus. Este bine de stiut, ca in 2005, intre 12 martie si 10 aprilie, toti copii sub 15 ani, insotiti de parinti au beneficiat de gratuitate atat pentru skipass, cat si pentru serviciile de cazare! Asteptam oferta pentru sezonul acesta!

In ultimii ani regiunea a trecut prin mai multe faze de modernizare, care in primul rand au vizat reinnoirea instalatiilor de transport pe cablu, marind capacitatea si viteza acestora, marirea retelei de tunuri de zapada si nu in ultimul rand aparitia numeroaselor pensiuni si restaurante. Din aceasta cauza putem spune ca de atunci toate partiilor mai importante i-au asigurat zapada artificiala din sfarsitul lunii noiembrie, pe tot parcursul sezonului.

Cea mai lunga partie este una de 7 km, cu o diferenta de nivel de 1000 m.

Pentru snowboarderi in aceasta regiune sunt pregatite 3 funpark-uri mari, echipate cu tot ce poate fi necesar atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti.

Cei care doresc sa se bucure de schi nocturn, recomandam partia nordica Schantelilift, de trei ori pe saptamana, in special in zilele de miercuri, cand are loc evenimentul „Huttenspring Show”, cand instructorii de schi din zona efectueaza sarituri deasupra restaurantului Kralleralm.

Cei care sunt atrasi de sanius, de doua ori pe saptamana se pot bucura de partia nocturna, unde sunt urcati cu telescaunul din Asitz, pana la Mittelstationig.

Pentru schi fond va putem recomanda „paradisul” cu 80 km de piste preparate din Leogang-Saalfelden, iar in zona Ritzensee, avem si o partie nocturna.

In 2005, in localitatea invecinata de Leogang, in Hochfilzen au fost organizate Campionatele Mondiale de Biatlon!

In afara de partiile de schi si snowboard, respectiv schi fond, mai avem in regiune 450 km de piste amenajate pentru trekking si drumetii. Pe timp de vara avem 160 km de piste pentru mountain bike deasupra versantelor din Saalbach-Hinterglemm si Leogang, organizatoare a numeroaselor concursuri de talie mondiala. Pentru cei care practica acest sport frumos, pe tot parcursul anului sunt deserviti de 5 telecabine, pentru transportul echipamentului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.