Regiunea de schi Dachstein-West, Austria

Regiunea de schi Dachstein-West este situat la granita regiunilor Salzburg si Oberosterreich, la doar 60 km de orasul Salzburg. Situat inter 780 – 2100 m altitudine, este alcatuit din multe regiuni de schi: Gosau, Annaberg-Lungotz si Russbach. dachstein_west_piste_map
Skipassul regional de min.1,5 zile este valabil atat pe statiunile sus mentionate cat si pentru:
  • Abtenau
  • Annaberg-Lungotz
  • Gosau-Zwieselalm
  • Russbach
  • Katrin – Bad Ischl
  •  Freesports Arena Krippenstein – Obertraun  (cea mai cautata statiune pentru off-piste, 30 km!)
  • St. Martin in Tennenberg
  • Postalm
  • Feuerkogel – Ebensee
In Dachstein West gasim 152 km de partii deservite de 52 instalatii pe cablu. Datorita retelei de skibus foarte bine pusa la punct fiecare statiune poate fi accesat usor de catre schiori.
Cea mai apropiata baie termala se gaseste la Bad Ischl, 25 km, dar se poate accesa usor si Golling cu oaza de wellness „Aqua Salza”.

ABTENAU

Gazduieste in fiecare an concursuri internationale de schi la rang inalt. Este una dintre cele mai recomandate statiunei de schipentru familii din Austria. Aici gasim partii pentru fiecare nivel de pregatire, avand zonele inferioare chiar in centrul localitatii. Statiunea dispune de piste amenajate pentru schi fond si o pista de sanius de 3 km, toate dotate cu instalatie nocturna.

ANNABERG-LUNGOTZ – 67 km de partii
Recomandat atat familiilor cat si schiorilor inpatimiti asteapta turistii cu 2 telescaune noi.
Puctul forte pe langii partiile excelente prezenta accesul usor si partiile ne-aglomerate.
In fiecare miercuri si vineri schi nocturn 19-21.30, partii de sanius iluminat.GOSAU
‘Zwieselalm’ este punctul de pornire ideala pentru cei care urca cu  ‘Gosaukammbahn’. Locuri de parcare si acces usor catre Panorama Jet sunt garantate. Este destinatia ideala pentru familii, cei mici sunt asteptati cu drag inn snowparkul Sumsiland.RUSSBACH
Accesul catre partii se realizeaza prin telecabina Hornbahn.
Incepatorii sunt asteptai pe partiile din vale cu 5 teleschiuri. Snowparcul Barencamp asteapta oaspetii cei mai mici, Spatzennest este o gardinita destinata copiilor peste 1 ani. Turistii cazati in Russbach pot folosi aceasta locatie de babysitting gratuit.

KRIPPENSTEIN-OBERTRAUM – 30 km freeride
Freesport Arena Krippenstein este una dintre cele mai mari si cele mai impozante statiuni freeride din Austria, chiar din Europa. Este in topul statiunilor freeride, chiar pe locul I, inainte de Cortina d’Ampezzo, St. Moritz si Arlberg. Se afla in vecinatatea imediata al ghetarului Dachstein, dar totusi ferita de turismul de masa. Partia rosie din Krippenstein de 11 km este o adevarata aventura!
Freeride-eri sunt asteptati cu 30 km de partii neamenajate, dar totusi monitorizate cu mare atentie de catre proprietari, cu 1500 m diferenta de nivel si cu Krippenstein Fun Park!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.