World Museum Liverpool, Anglia

Muzeul Lumii (World Museum Liverpool) este cel mai vechi muzeu deschis de catre organizatia „National Museums Liverpool”. Acesta a fost inaugurat pe data de 8 martie 1853. Temele principale ale muzeului sunt arheologia, etnologia, istoria naturala si stiinta.

La parterul museului veti gasi o cafenea foarte draguta, cateva magazine mici, inclusiv unul de jucarii, biroul de informatii si o camera special creata pentru elevi.

La primul etaj veti gasi acvariul, unde exista pesti din Australia pana in Anglesey. Aici se afla si Treasure House Theatre, unde veti urmari showuri live, filme si demonstratii.

La al doilea etaj aveti posibilitatea de a examina o multime de obiecte, inclusiv plante, animale si roci. Bug House se afla tot aici, si puteti vedea gandaci vii, paianjeni si alte insecte.

Al treilea etaj gazduieste galeriile istorice, numite World Cultures (Culturile Lumii), unde puteti vedea obiecte din America, Africa, Asia si Oceania, si unde veti afla lucruri noi despre anglo-saxoni, romani, greci si egipteni.

Etajul patru gazduieste replici ale scheletelor de dinozauri, fosile si urme din Epoca de Gheata. De asemenea, puteti explora jungla si vedea un mare leu impaiat.

Ultimul etaj, al V-lea, va va informa in legatura cu universul, deoarece va veti puteti uita la rachete, telescoape, pietre de pe Luna, si modele de sisteme solare.

Aici se mai afla o expozitie numita „Time”, unde puteti admira ceasuri din 1500 pana in anii 1960. Etajul 5 este si gazda planetariului, unde puteti avea o frumoasa calatorie in spatiu, si tot aici se afla a doua cafenea a muzeului.

Intrarea este libera, iar orele de vizita sunt intre 10:00 si 17:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.