Stațiunea Bath. Băile Romane

Bath este un oras in comitatul SomersetSouth West England, iar in anul 1987 a fost inscris in patrimoniul cultural mondial UNESCO datorita bailor romane de aici. De altfel, in anul 43 i.Hr orasul a devenit faimos prin baile romane construite de romani aici, datorita faptului ca in zona erau ape termale.

Acestea erau chiar primele izvoare termale cunoscute din Anglia. In timpul reginei Elisabeta I orasul devine localitate termala. Multe in cladirile de aici dateaza din perioada georgiana, cu o insemnatate istorica. Royal Crescent este una dintre aceste cladiri.

Bath isi trage numele de la ceea ce era de fapt, atunci cand a fost fondat de catre romani, in anul 60. Romanii au construit aici mai multe bai amplasate pe locul unor izvoare termale.

Orasul si-a castigat popularitatea in anii in care a condus regele George, cand nobilimea venea aici sa se relaxeze. Pe langa faptul ca a devenit cunoscut pentru apele sale termale, orasul e un excelent exemplu de arhitectura georgiana.

In plus, astazi este o scena culturala binecunoscuta, cu teatre in aer liber, reprezentatii etc. Restaurantele de buna calitate vin sa completeze imaginea unui oras care este, totodata, un bun loc de plecare pentru a vizita structura monolitica de la Stonehenge.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.