Ghid turistic Argentina

Cu siguranta ca ati auzit deja vorbindu-se despre Cascadele Iguazu, ati vazut filmul „Evita”, ati incercat sa dansati tango sau ati gustat din deosebita carne argentiniana la gratar. In ultimii ani, Argentina, aceasta tara minunata, a devenit una dintre destinatiile cele mai populare si numerosi turisti vin aici din lumea intreaga.

Argentina! Doar pronuntand acest nume, o multime de imagini ne vin in minte. Aceasta tara ne duce cu gandul la vise si la fantezii. Aceasta tara le ofera vizitatorilor sai, iubitori de natura si de cultura, o relaxare garantata. Argentina este a opta tara ca marime din Europa. Tara cu limba suava si a tangoului, poseda o multime de atuuri pentru a va seduce. Tara Evitei Peron sau a imensitatii Patagoniei este o destinatie a contrastelor.

Argentina a stiut sa-si traiasca istoria si sa-si respecte in acelasi timp arhitectura. In aceasta tara foarte frumoasa, veti putea admira niste ruine iezuite, vechi case coloniale, dar si capodopere ale arhitecturii moderne.

Argentina este, fara indoiala, una dintre cele mai bune destinatii pentru iubitorii de vin. Ati putea petrece luni intregi aici vizitand podgorii, pivnite, dar si facand numeroase degustari de vin. Calitatea este cea mai buna.

Argentina este o destinatie obligatorie din America de Sud, iar capitala sa, Buenos Aires, este leaganul indiscutabil al lui Borges, Gardel sau al tangoului. Celelalte reguni ale sale sunt la fel de atragatoare si de interesante pentru vizitatori. Interiorul Argentinei, sau zonele din imprejurimile capitalei, prezinta o mare varietate de climate si de regiuni naturale.

Unul dintre motivele principale este, cu siguranta, marea diversitatea pe care o prezinta aceasta tara, in foarte multe domenii. O calatorie in Argentina este ca si cum ai petrece mai multe vacante, foarte diferite unele de altele, in acelasi loc.

Argentina si vecina sa, Chile, se afla in extremitatea sudica a Americii de Sud, si prezinta o diversitate geografica exceptionala. In Vest, se afla Anzii. Acestia reprezinta lantul montan cel mai lung din lume, care se intinde peste 7.240 de kilometri.

Argentina este si tara care adaposteste cel mai inalt varf de pe continent: Anconcagua. Partea de nord este marcata de prezenta impresionantelor Cascade Iguazu. Daca mergeti in sud, veti avea ocazia sa descoperiti Regiunea lacurilor din Argentina, inainte de a va aventura in celebra Patagonie si de a traversa Tara de Foc, pentru a descoperi niste conditii climatice extreme, de tipul ghetarilor si icebergurilor.

Populatia din Argentina este intr-un procent de peste 85% de origine europeana. Indienii prezenti aici, inainte de colonizare, au fost decimati de spanioli, apoi de diferitele guverne argentiniene.

Agenda culturala festiva a Argentinei este plina de evenimente pe toata durata anului. Exista, aici, tot felul de festivaluri – traditionale, religioase, carnavaluri, teatre artistice, filme etc.

Ce sa vizitati in Argentina?
Buenos Aires. Un loc care trebuie sa se regaseasca pe lista destinatiilor, neaparat! Un oras care va va incanta cu siguranta. Va veti putea impregna de ritmul tangoului sau sa faceti cumparaturi in Palermo.

Cascadele Iguazu. O excursie la remarcabilele Cascade va fi o amintire de neuitat. Cele 250 de cascade magnifice, care leaga Argentina de Brazilia, aflate intr-un cadru tropical, va vor da fiori. Explorati Parcul National Iguazu, pentru a pastra in memorie niste peisaje sublime, printre cele mai frumoase din lume.

Tara de Foc. Pentru a trai o experienta formidabila, trebuie sa ajungeti in regiunea cea mai sudica din Argentina, dar si din lume, si sa explorati celebrul Tierra de Fuego. Veti fi uimiti, cu siguranta, de peisajul marilor intinderi de pamant si al ghetarilor impresionanti.

Bariloche. Orasul cel mai fermecator din Argentina trebuie sa fie si el descoperit. Situat in partea de nord a Patagoniei, acesta este inconjurat de magnifica regiune a lacurilor, Bariloche este unul dintre cele mai captivante orase din America Latina. Atmosfera sa, de sarbatoare, si arhitectura sa alpina suprinzatoare fac din acesta un loc ideal pentru a petrece aici lunile de iarna.

Peninsula Valdes. Este unul dintre cele mai frumoase peisaje naturale din Argentina. Aici sunt prezente balene, lei de mare si elefanti.

Regiunea lacurilor din Argentina. Aceasta se afla in partea cea mai de nord a Patagoniei, si prezinta un peisaj alcatuit din paduri, stejari, munti, varfuri inzapezite, dar si numeroase lacuri. Explorand aceasta regiune, va veti da seama cat de fascinant si de frumos poate fi un peisaj extrem de simplu si de ce poate face natura.

Parcurile Nationale din Argentina, provinciale sau regionale, sunt extrem de numeroase aici si au drept scop protejarea frumusetii si diversitatea peisajelor si a naturii, a faunei si a florei argentiniene. Exista peste 30 de parcuri, unele mai fascinante decat celelalte.

Pe langa vizitarea Parcurilor Nationale si a imprejurimilor, veti mai putea descoperi aici niste sate interesante. San Carlos de Bariloche este cel mai mare dintre ele. Este foarte animat si turistic si reprezinta un exemplu frumos de arhitectura argentiniana pitoreasca pe care o veti regasi peste tot in Regiunea Lacurilor. Alte orasele sau sate sunt la fel de fermecatoare.

Pamant unic, cu mii de nuante, Argentina propune, deci, turistilor sai, o paleta de situri somptuoase de o mare diversitate. Exoticul oras Buenos Aires, Nwe York-ul sud-american, sarbatorile traditionale de aici, Ushuaia, orasul cel mai asutral din lume, Tara de Foc, toate acestea vor face deliciul vizitatorilor si vor ramane adanc intiparite in memorie si suflet.

Argentina este un pamant extrem de interesant pentru amatorii de trekking si de natura salbatica, datorita varfului muntos cel mai inalt, din America Latina, ce se afla aici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.