Statiunea Sangeorz Bai

Este un oras si o statiune balneoclimaterica in judetul Bistrita Nasaud, cu regim permanent, la poalele Muntilor Rodnei, traversata de raul Somesul Mare. Se gaseste la 50km de Municipiul Bistrita. Datorita celor 8 izvoare existente aici, au facut din aceasta localitate, o statiune de munte foarte indragita de turisti, mai ales de cei care urmeaza diferite tratamente de cura.Statiunea Sangeorz Bai 1

Dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, magneziene, sodice, calcice, namol mineral, mofete. Aceste ape minerale sunt recomandate pentru tratamentul afectiunilor tubului digestiv (ulcer duodenal, gastrita cronica, gastrita hipoacida cronica, sechele dupa operatii de ulcer efectuate pe stomac, constipatie cronica), ale bolilor hepato – biliare (dischinezie biliara, hepatita cronica, pancreatita cronica, colicistita calcaroasa sau necalcaroasa, stari postoperatorii), ale bolilor metabolice si nutritionale (diabet melitus, obezitate, guta cu manifestari la nivelul articulatiilor si multe altele). In cura externa aceste ape au efect terapeutic asupra bolilor reumatismale degenerative si diartritice.

Statiunea Sangeorz Bai
Prima atestare documentara dateaza din 1245, iar in 1960 primeste statutul de oras. Detine o clima temperat continentala moderata, temperatura medie anuala fiind de 7,5oC, iar media precipitatiilor este de 800 mm anual. Statiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice si izotonice; namol mineral; mofete.

Tipuri de proceduri: bai minerale, bai de plante medicinale, bai cu bule de gaz, parafina, cataplasme cu namol mineral, solux, bai de lumina, electroterapie, masaj, cultura fizica medicala, injectii cu apa minerala, acupunctura, fitoterapie.Statiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice si izotonice; namol mineral; mofete.

Apele minerale de aici rivalizeaza, din punct de vedere al proprietatilor lor, cu cele de la Vichy (Franta) si Karlovy Vary (Cehia). Apele minerale de la Sangeorz – Bai au insa o eficacitate mai mare in tratamentul afectiunilor tubului digestiv, al bolilor metabolice si nutritionale.Statiunea Sangeorz Bai

In cura externa, apele minerale de la Sangeorz – Bai au un efect terapeutic asupra bolilor reumatismale degenerative si diartritice. Statiunea dispune de instalatii pentru bai calde in cada cu ape minerale, pentru electroterapie si hidroterapie, pentru aerosoli si inhalatii, pentru impachetari cu namol mineral cald si cu parafina, mofete; de asemenea ea dispune de izvoare cu ape minerale pentru cura interna si de sali de gimnastica medicala. Statie de imbuteliere a apei minerale.

Cazarea este asigurata la Complexul balnear “Hebe”, cu o baza de tratament proprie si o capacitate de 900 de locuri, la un sanatoriu cu 600 de locuri, si in vile confortabile cu cca 550 de locuri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.