Muzeul Micul Paris, București

Muzeul Micul Paris se află pe strada Lipscani nr. 41 din Centrul Vechi al capitalei, în fosta clădire a familiei Dalles unde pășim în momentul de glorie al Bucureștiului, mai exact la sfârșitul secolului XIX.

Se poate admira colecția bogată, alcătuită din peste 1000 de exponate, care reflectă moda timpului și riturile vieții domestice. Ansamblul surprinde starea de spirit din Bucureștiul cosmopolit dintre cele două Războaie Mondiale și stilul de viață a bucureștenilor din acea perioadă.

Această perioadă de eleganță și prosperitate, nu a putut fi reprezentată mai bine decât de maestrul fotograf și regizor Eugen Ciocan, dorindu-și să dea valoare inestimabilă sintagmei Micul Paris, care, astăzi, poate înțeles și cunoscut de către cei care pășesc în acest muzeu.

Există două săli mai mari, Salonul Oriental și Salonul franțuzesc cu stucaturi de ipsos alături de splendida oglindă rococo, foarte rară astăzi.

Peste tot ești înconjurat de mobilier, obiecte și piese de vestimentație cu iz franțuzesc, care alături de decorul deosebit și amplasarea lor, creează acest univers și te face să te simți ca acum 100 de ani.

Se pot vizita fabuloasele interioare ale Foto Cabinetului şi colecţia de vestimentaţie şi obiecte care datează din epoca când Bucureştiul era supra-numit Micul Paris.
Ambient, seducţie, frumuseţe şi tâlc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.