Muzeul Fotbalului din Bucureşti

Football Museum Bucharest, condus de Asociaţia FM, este primul muzeu privat din România dedicat fotbalului.

Situat în vibrantul Centru Vechi al Bucureştiului, deţinând peste 300 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional, o sală de evenimente, un bistro, o cafenea şi un magazin pentru fani, Football Museum Bucharest este visul absolut al oricărui iubitor al fotbalului.

Muzeul va oferi găzduirea de colecţii locale şi internaţionale, atât permanente, cât şi temporare, conţinând valoroase obiecte aparţinând patrimoniului cultural sportiv precum mingi de fotbal folosite în cadrul unor meciuri de mare importanţă, tricouri de fotbal purtate de fotbalişti celebri, bilete oficiale la meciuri de fotbal reprezentative pentru istoria fotbalului, programe oficiale ale unor meciuri de fotbal de mare importanţă, insigne ale unor echipe de fotbal.

Mai mult decât atât, Fondatorii Muzeului şi-au propus ca fiecare lansare şi eveniment să fie susţinut şi de prezenţa unora dintre cei mari jucători din istoria fotbalului mondial.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din Europa de Est, situat în Centrul Vechi al Bucureștiului într-o clădire istorică complet restaurată de 1.500 mp.

Pregătiți-vă de o călătorie interesantă prin istoria fotbalului, precum și de experiențe spectaculoase întinse pe 8 niveluri! Pe lângă spațiile expoziționale, bucurați-vă de experiențe multimedia, jocuri sau experiențe pentru copii.

Veți putea descoperi lucruri uimitoare în strânsă legătură cu fenomenul fotbalului, cum ar fi evoluția mingii de fotbal din 1930 până în prezent, istoria arbitrilor, dar și tricouri purtate și alte lucruri ce au aparținut marilor legende românești și internaționale, cum ar fi : Hagi, Popescu, Maradona sau Ronaldo.

La parterul clădirii, muzeul are magazin de suveniruri, bistro-restaurant în care veți vedea meciurile echipelor preferate în timp ce vă veți bucura de rețete delicioase, precum și de propria cafenea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.