Grota Haiducilor de lângă satul Camena

Dealurile Camena sunt formate dintr-o înfățișare complexă de roci vulcanice.

Grota Haiducilor este formată în roci vulcanice, la intersecția a două fisuri, una verticală și alta orizontală, are 8 metri lungime și o acumulare de apă în partea inferioară.

Ca să ajungi la grotă trebuie să cobori aproape o sută de trepte chiar pe creasta Dealurilor Camena unde se află un punct de belvedere cu toată zona.

Scarile sunt putin mai greu de gasit, dar dacă vezi steagul înseamnă că esti deasupra grotei.

Nu avem multe informații despre această grotă dar legenda spune că la sfârșitul anului 1949, conducătorii rezistenţei din Dobrogea nordică, Nicolae şi Dumitru Fudulea, Stere Grasu şi Ion Cotan şi-au făcut o ascunzătoare într-un loc în care se putea ajunge doar pe jos: la Cota Secar Bair 332, aflată între Camena, Slava Rusa şi Testemel.

Acolo şi-au săpat o grotă adâncă, ascunsă în lăstăriş, dar cu o bună vizibilitate.

Ca să ajungi la grotă trebuie să ajungi în satul Camena. De la ieșirea din sat până la peșteră am făcut circa 30 de minute. Drumul nu este semnalizat în nici un fel.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.