Plaja Gura Portiței

Gura Portitei se afla intr-un mic sat de pescari, parte a rezervatiei Deltei Dunarii, intre Lacul Golovita si Marea Neagra, cu o plaja de aproximativ 4 km dotata cu sezlonguri si umbrele confectionate din stuf, situata la 50 km sud de Municipiul Tulcea.

Satul de vacanta Gura Portitei Gura Portitei, asigura toate conditiile de cazare si relaxare pentru turistii dornici de o vacanta in natura. Unica in Europa, Gura Portitei este locul in care Marea se intalneste cu Delta Dunarii pentru a crea un spectacol natural mirific si o oportunitate de relaxare si fascinatie pentru fiecare dintre noi.

Descoperit in anul 1736, acest colt de paradis authton a fost initial un sat pescaresc, urmand ca din anul 1998 sa inceapa lucrarile de amenajare, pentru a crea aici locul ideal pentru sejurul perfect.

Astazi Gura Portitei isi pastreaza frumusetea naturala, in timp ce optiunile de cazare si facilitatile disponibile sunt intr-un proces de imbunatatire continua, pentru ca voi – oaspetii nostri – sa gasiti intotdeauna aici o oaza de liniste si relaxare.

Situat pe limba de nisip ce separa cele doua lumi, Satul de Vacanta este locul unde puteti admira deopotriva flora si fauna specifica Deltei Dunarii, si pe cea a Marii Negre, la o plimbare distanta una de celalta.

Plaja Gura Portitei este o fisie foarte ingusta de nisip, pe o lungime de 4 km, ce desparte Marea Neagra de Lacul Golovita, din Delta Dunarii.

La Gura Portitei a existat un sat de pescari lipoveni, atestat documentar pe harti inca din 1700, ramanand in zilele noastre in picioare doar cherhanaua. Denumirea de Gura Portitei provine de la o bresa naturala care exista in urma cu cateva decenii in acea zona, ce permitea transferul de apa intre Lacul Golovita si Marea Neagra.

Acea gura de apa ce despartea nisipul plajei a fost inchisa in anii 70, transformand Golovita intr-un lac cu apa in curs de desalinizare din cauza afluviunilor si a ploilor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.