Vulcanul Teide din Tenerife

El Vulcanul Teide Este considerat al treilea cel mai înalt vulcan din lume atunci când este măsurat de la baza scoarței oceanice. Este, de asemenea, considerată una dintre cele mai mari atracții din Spania, deoarece se află în Parcul Național Teide. A fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO.

Vulcanul Teide a fost considerat un munte sacru. Astăzi, este unul dintre cei mai cunoscuți vulcani din lume. Este un stratovulcan sau vulcan compozit. Adică, s-a format de-a lungul a milioane de ani datorită acumulării de straturi succesive de fluxuri de lavă.

Și se întâmplă ca lava să se acumuleze și să se răcească pe măsură ce curge prin locurile abrupte. Nu numai că se acumulează lavă, ci și materiale solide. Toate acestea înseamnă că structura încorporată prinde formă până când vulcanul se află în poziția sa actuală.

Întreaga structură a vulcanului Teide se află în Cañadas. Las Cañadas este o caldare vulcanică cu dimensiuni cuprinse între 12 și 20 de kilometri în diametru. Înălțimea totală a Teide este de 3.718 metri deasupra nivelului mării.

Dacă îl înregistrăm ca urmare a diferenței de înălțime deasupra fundului oceanului, putem vedea că există o înălțime de 7500 de metri.

În lunile de iarnă putem vedea cum zăpada se așază pe vârf și oferă un peisaj atractiv pentru milioanele de vizitatori ai Parcului Național. Acest lucru face din Tenerife o destinație turistică foarte relevantă în orice moment al anului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.