Peștera artificială: Cueva de Cuatro Puertas, Gran Canaria, Spania

La trei kilometri de orasul Telde se afla situl arheologic „Yacimiento de las Cuatro Puertas”.

O pestera artificiala sapata manual in toba vulcanica, situata la trei sute de metri peste nivelul marii, pe Muntele Bermeja. Numele sau provine din cele patru intrari, sau usi, care sunt orientate spre nord si duc la o platforma orizontala, marea sala.

Sala mare are gravari pe pereti care pana in ziua de astazi sunt un mister pentru stiinta. Una dintre ipotezele care sunt luate in considerare este ca acest loc era folosit pentru practicarea ofertelor si actelor religioase. De aceea, locul este incarcat cu mister si are o aura magica.

Razele soarelui la rasarit intra prin a doua poarta, luminand peretele din spate. Pe de alta parte, la apusul soarelui, intra prin a treia si a patra poarta. Razele parcurg podeaua pesterii pana cand ajung la peretele sud-est si ating micul „cuib” din colt inainte ca soarele sa apuna complet.

Se crede ca acest ansamblu istoric era folosit ca o locuinta de fete, loc de sacrificiu si ritualuri pentru a venera Mama Natura.

Un drum pavat cu piatra de toba duce la centru orasului unde se afla un grup de pesteri numite Los Pilares. Aceste pesteri sunt conectate intre ele prin drumuri, scari si tuneluri sapate in stanca.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.