Statiunea Belek, Turcia – un colț de rai extrem de iubit

Stațiunea Belek este cu siguranță locul în care ai dori să petreci cât mai multe dimineți și unde pare că vacanța se scurge mult mai repede decât ar trebui. Vei găsi aici un paradis al turismului modern, cu hoteluri minunate, servicii foarte bune, cu peisaje senzaționale, 6 terenuri de golf excelente, cu o cascadă splendidă și cu plaje albe la standardele Blue Flag. Este un colț de rai extrem de iubit de turiștii turci și internaționali.

Obiective turistice

1. Teatrul Aspendosteatrul-aspendos-1024x744

Este unul dintre cele mai bine conservate teatre vechi din Asia Mică, fiind totodată un obiectiv turistic principal al stațiunii Belek. Se află la poalele unei coline, a fost construit în secolul al II-lea și are o capacitate de 15.000 de locuri. De-a lungul istoriei sale, zona din jurul teatrului a fost și un centru economic foarte important în epoca romană.

2. Cascada Kursunlucascada-kursunlu

Zona a fost declarată Parc Național în 1991, deoarece este foarte bogată în flora și fauna autohtonă. Mai mult decât atât, în zonă se află formațiuni geologice foarte interesante, printre care o peșteră senzațională. Cascada este formată din izvoarele care ies la suprafață, iar peisajele pe care le oferă sunt spectaculoase.

3. Cascada Manavgatcascada_Manavgat-1024x768

Este probabil cea mai cunoscută cascadă din Turcia, fiind un minunat obiectiv turistic natural vizitat frecvent de turiștii stațiunii Belek. Oferă un peisaj splendid, care poate fi admirat și de la terasele restaurantelor din jur, o alegere făcută de foarte mulți turiști. Cascada Manavgat se numără printre cele mai vizitate locuri din Turcia.

4. Pergeperge

Este un oraș istoric care a fost construit în anul 1500 înainte de Hristos, fiind o moștenire culturală extrem de importantă nu doar pentru regiunea Belek, ci și pentru întreaga țară. Aici mai poți încă admira turnul înalt, porțile orașului, dar și drumurile așezate în coloană.

5. Terenurile de golf

În număr de 6, aceste terenuri de golf sunt spectaculoase, iar condițiile pe care le oferă sunt rivalizate doar de celebra stațiune Algarve din Portugalia. Belek este paradisul iubitorilor de golf, datorită condițiilor pe care le oferă și calității terenurilor de joc.

Timp liber

Dacă nu îți place golful, poți alege să faci surfing, schi nautic, rafting, sailing, vânătoare, alpinism montan, sau pur și simplu să te relaxezi pe plajele splendide, cu ape curate și albastre ca cerul.

Viață de noapte

La fel ca orice altă stațiune de lux care se respectă, Belek nu se lasă mai prejos nici în ceea ce privește viața de noapte. Cluburile selecte și barurile asigură turiștii cu nopți întregi de distracție pe muzică turcească sau internațională.

Shopping

Vei găsi aici mai mulți comercianți ambulanți de unde poți achiziționa nenumărate suveniruri și obiecte tradiționale turcești, printre care se numără și hainele. Magazinele brandurilor cunoscute nu lipsesc însă, iar complexele comerciale din stațiune asigură o experiență de shopping excelentă.

Gastronomie

Delicioasele mâncăruri tradiționale din Turcia sunt foarte des întâlnite în Belek. Restaurantele internaționale se împletesc cu cele tradiționale în această stațiune, asigurând preparate pe gustul fiecărui turist.

Informații utile

Pentru a ajunge în Belek, poți lua avionul până în Antalya, după care se face o călătorie scurtă cu autocarul până în stațiune. Poți alege să mergi și cu mașina personală, dar drumul este lung și istovitor.

Autobuzele, taxiurile și mașinile închiriate reprezintă soluții pentru deplasarea în interiorul stațiunii, deși zona este minunată  pentru simple plimbări pe jos.

Deși soarele strălucește în Belek aproximativ 300 de zile pe an, sezonul turistic începe din Aprilie și se termină în Octombrie, Iulie și August fiind lunile cele mai aglomerate și mai călduroase.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.