Ghid turistic Papua Noua Guinee

In sud-estul Asiei, intre Marea de corali si sudul Oceanului Pacific, se gaseste cel mai mare stat din Oceania, Papua Noua Guinee, o tara formata din insula omonima, a doua ca marime din lume, si numeroase alte insule coraligene si de structura vulcanica, printre care cele mai importante sunt New Britain, Bougainville si New Ireland. Principala insula a tarii este impartita in doua de lanturile muntoase acoperite cu vegetatie bogata reprezentata de paduri tropicale, cu mlastini in zona de coasta dar si regiuni intinse de savana.

Populatia de astazi a tarii sunt urmarsii triburilor cu origini papuano-malaeziene veniti din Fiji, Noua Caledonie, Vanuatu dar si Insulele Solomon si vorbesc aproximativ 800 de limbi distincte, ceea mai utilizata fiind pidgin (tok pisin). Papua Noua Guinee numara aproape 6 milioane de locuitori, majoritatea concentrati in regiunile montane ale tarii.

Capitala si principalul centru econimic si adminstrativ al tarii se afla la Port Moresby, oras situat in sud –estul insulei Noua Guinee. Traditiile culturale unice sunt pastrate si se evidentiaza cel mai bine in diferitele ritualuri publice. Diversitatea culturala este evidenta de la un sat la altul, in dialecte dar si prin vestimentatie. Pentru a admira cele mai impresionante evenimente culturale nu ratati spectacolele de la Goroka si Muntele Hagen.

Papua Noua Guinee este o destinatie de vacanta unica si spectaculoasa, potrivita turistilor dominati de un puternic simt al aventurii dar si pentru cei aflati in cautare de locuri incantatoare, intime, ideale pentru escapadele romantice. Cascadele deosebite, mlastinile de mangrove sau formatiunile vulcanice sunt doar cateva dintre atractiile acestui decor natural unic. Doar aici veti intalni cele mai diverse specii de orhidee salbatica si peste 400 de specii de fluturi.

Regiunile montane reprezinta un spatiu peste care trecerea timpului nu reuseste sa-si puna amprenta, fiind dominat de o viata tribala, arhaica, in timp ce Southern Highlands si Varful Gahavisuka ofera peisaje de vis pe care nu le puteti intalni in niciun alt colt de lume. Marii admiratori ai pasarilor tropicale nu ar trebui sa rateze o excursie la Chambery Lake, unde aveti ocazia se fotografiati egrete, vulturi de apa si multe alte specii care mai de care mai colorate.

Pentru cele mai limpezi si calde ape, numai bune pentru inot, mergeti la Milne Bay, in timp ce sesiunile de snorkeling si scuba diving va vor oferi amintiri de neuitat la Port Moresby sau Madang. La Rabaul puteti vizita epavele navelor scufundate in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Majoritatea localnicilor traiesc din agricultura, pescuit si vanat dar si din comercializarea de artizanate. Daca vreti sa experimentati cu adevarat ineditul, atunci trebuie sa va petreceti cateva zile alaturi de triburile din zonele rurale, o ocazie unica sa vizitati unul dintre putinele locuri din lume unde traditiile sunt nealterate de trecerea timpului.

O societatea prin definitie culturala, localnicii nu au nevoie de prea multe argumente pentru a face dintr-o zi obisnuita o adevarata sarbatoare, dar incercati sa nu le ratati pe cele mai populare Kindu si Hiri Moale, sarbatori traditionale ce dateaza din timpuri precoloniale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.