Ghid turistic Panama

Panama este o tara aflata in America Centrala, cu iesire la Marea Caraibilor si la Oceanul Pacific. Aceasta se invecineaza cu Columbia si America de Sud la sud-est si cu Costa Rica si America de Nord la nord-vest. Este localizata strategic pe istmul care formeaza podul natural ce uneste America de Nord cu America de Sud. Statul controleaza Canalul Panama, care leaga Atlanticul de Nord, via Marea Caraibilor, cu Pacificul de Nord. Aceasta este una dintre cele mai importante rute comerciale din lume.

Panama este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. In doar o saptamana, turistii se pot bucura de prezenta a doua oceane, pot explora muntii si padurile, pot invata despre culturile localnicilor si pot profita de viata urbana vibranta.

Capitala, Panama City, este o metropola moderna si sofisticata, care seamana cu Miami si a carei economie se bazeaza pe comert, arte, moda si arta culinara.

Panama este supranumita si Rascrucea Americilor, datorita pozitiei sale privilegiate intre America de Nord si cea de Sud. Intelesul indigen al numelui sau, abundenta de peste, reflecteaza reputatia tarii ca paradis al impatimitilor sporturilor acvatice, dar si al eco-turistilor. Datorita istmului care uneste cele doua continente, flora si fauna din Panama sunt extraordinar de diversificate. In acest sens, Panama a fost numita tara cu cele mai multe specii de pasari din lume, peste 900. Triburile indigene din Panama inca traiesc in maniera in care o faceau stramosii lor, facand din aceasta tara un taram al culturii extrem de bogate.

Panama este impartita in mai multe regiuni: Regiunea Centrala, care include Panama City si provinciile Colon si Cocle; Caraibile de Vest, cu provinciile Bocas del Toro, Ngobe-Bugle si portiunea nordica a provinciei Veruguas; Pacificul de Vest, cu provinciile Chiriqui, Herrera, Los Santos si portiunea sudica a provinciei Veruguas; Regiunea Estica, cu padurile din provincia Darien, o parte din provincia Panama, Kuna Yala si Insulele San Blas.

Cele mai importante orase sunt Panama City, capitala tarii, cu 3 districte de interes major, orasul nou, orasul vechi si ruinele orasului colonial, Balboa, Boquete, Boca Chica, Colon, Cristobal, David, Gamboa si Portobelo.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.