Ghid turistic Honduras

Honduras este a doua tara ca marime din America Centrala. Aici veti gasi sate coloniale, cum sunt Gracias si Comayagua, ruine antice mayase, precum Copan, parcuri naturale, ca Moskitia, dar si plaje la Oceanul Pacific si Marea Caraibilor sau Insulele Bay, cu recifuri de corali care fac sporturile maritime precum snorkeling si scufundarile sa fie exceptionale dupa orice standarde.

Honduras se invecineaza cu Guatemala in nord-vest, cu El Salvador in sud si cu Nicaragua in sud-est.

Cele mai bune facilitati le veti gasi in orasele Tegucigalpa, San Pedro Sula, La Ceiba, Tela, Utila, Roatan si Copan. In restul tarii, in special in zonele rurale, conditiile nu sunt atat de bune.

Honduras este impartita in mai multe regiuni. Regiunea Caraibiana cuprinde coasta Caraibilor, cu plajele si orasele-port, cateva insule si o zona mare acoperita de jungla, ce include rezervatia biosferica Rio Platano, protejata de UNESCO. Regiunea inalta cuprinde capitala tarii, muntii, ruinele Maya si vechile orase coloniale spaniole. Regiunea Pacificului este o zona mica ce cuprinde porturi importante ale Oceanului Pacific.

Dintre orasele importante, amintim: Tegucigalpa – capitala si cel mai mare oras din Honduras; San Pedro Sula – localizat in Valea Sula, in coltul nord-vestic al tarii, este un punct economic important; La Ceiba – oras-port pe coasta Caraibilor, cu plaje grozave si feriboturi care pleaca zilnic catre Insulele Bay; Comayagua – fosta capitala a tarii este astazi un oras colonial linistit, cu o catedrala superba si cu o arhitectura puternic influentata de stilul spaniol; Gracias – un oras colonial de munte, aflat in apropierea Parque Celaque; Tela – un oras vechi, cu o coasta acoperita de nisipuri aurii, locul in care se gaseste cea mai mare gradina botanica tropicala din lume.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.