Ghid turistic Grenada

Tara insulara, Grenada este formata din insula omonima si ale sase insule, reduse ca intindere, situate la sud de Marea Caraibilor. Cunoscuta si sub denumirea de „Insula Mirodeniilor”, datorita culturilor intinse de nucsoara, cuisoare, scortisoara sau ghimbir, Grenada este considerata un adevarat paradis tropical ce masoara 344 km² si numara putin peste 100.000 de locuitori. Descoperirea insulei, in anul 1498, este legata de numele celebrului explorator Cristofor Columb.

Se spune ca membrii echipajului au fost atat impresionati de vegetatia luxurianta si de frumusetea insulei ce le amintea de peisajele natale din Andalucia, incat au denumit-o Grenada. In anul 1650, francezii isi impun controlul asupra acestui teritoriu, situatie ce dureaza pana la jumatatea sec.XVIII, cand Grenada este cedata englezilor, in urma incheierii Tratatului de la Paris, ce a pus capat razboiului de sapte ani, dintre cele doua mari puteri coloniale.

In anul 1967, Grenada devine “Stat asociat al Regatului Unit”, ceea ce insemna ca isi poate gestiona independent afacerile interne, in timp ce, pe plan extern, se alinia politicii duse de Marea Britanie. In ciuda controlului britanic, insula pastreaza si astazi influente ale culturii si arhitecturii franceze. Desi deceniul opt al secolului trecut a fost marcat de importante trasformari politice, militare si sociale, ultimii 20 de ani au adus stabilitate sociala si vizibile imbunatatiri sub aspectul evolutiei economiei.

Astazi, Grenada recunoaste autoritatea Reginei Angliei ca sef al statului, iar la nivel local, aceasta este reprezentata de un guvernator general. Puterea executiva este exercitata de premier, numit de guvernator, care are dreptul de a forma guvernul, in timp ce puterea legislativa apartine Parlamentului, alcatuit din Senat si Camera Reprezentatilor. La nivel administrativ, insula este impartita in sase parohii, la care se adauga insulele Carriacou si Petite Martinique si unde limba oficiala este engleza.

Cea mai reprezentativa zona urbana a insulei St. George, este una dintre cele mai frumoase capitale in zona Caraibelor, un oras inconjurat de zone deluroase rezultate dintr-un crater vulcanic si gazda unor edificii culturale deosebite, precum Catedrala Sf. George, construita la inceput de secol XIX sau Fortul George, ridicat de francezi, in anul 1705, astazi sediu al politiei si, nu in ultimul rand, Muzeul National, unde aveti ocazia sa cunoasteti istoria locala, prin colectiile de etnografie deosebit de interesante.

Grenada este una dintre destinatiile de vacanta favorite ale turistilor din regiunea Marii Caraibilor. De o frumusete aparte, aceasta gazduieste nu mai putin de 45 de plaje superbe unde puteti sa va petreceti un concediu de neuitat, fie ca sunteti pasionati de sporturile nautice sau spiritul de aventura va indeamna sa explorati padurile tropicale. Plajele acoperite cu cel mai alb si stralucitor nisip sunt marginite de golfuri superbe. De altfel, insula Grand Anse este recunoscuta ca fiind scaldata de cea mai limpede si calma apa, protejata de valurile inalte si curentii puternici, motiv pentru care este considerata locul ideal pentru scuba-diving. La mica distanta de Grand Anse, se afla Plaja Morne Rouge. Inzestrata cu peisaje spectaculoase, unde sunt amenajate resorturi turistice ce va garanteaza un concediu de vis, este destinatia cea mai potrivita pentru o vacanta alaturi de familie sau prieteni. Orice turist sosit in Grenada va dori sa testeze experiente unice precum snorkeling si o zona special amenajata in acest sens se gaseste in apropiere de Aquarium Restaurant si de Rex Grenadian Hotel.

Lacul Grand Etang, situat in zona centrala a insulei etaleaza un peisaj feeric, unde puteti surprinde fotografii dintre cele mai spectaculoase, cu cascade superbe, izvoare termale si o vegetatie de un verde stralucitor. Lacul este o inconjurat de o vegetatie luxurianta ce face parte din rezervatia naturala a insulei si se numara printre destinatiile favorite ale turistilor interesati de excursii montane. Decorul natural ofera vizitatorilor ocazia de a admira flora si fauna diversa, iar cascadele nu fac decat sa imbogateasca si mai mult acest decor de vis. Si daca tot am mentionat peisajele unice ale insulei, nu puteti rata din itinerariul vostru Parcul National Revera ce se mandreste cu renumele de cel frumos loc de pe coasta Grenadei, o adevarata oaza de liniste ce abunda in lagune acoperite de vegetatii de mangrove, ce adapostesc specii de pasari rare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.