Ghid turistic Cehia

Republica Ceha este o tara fara iesire la mare situata in centrul Europei, avand frontiere cu Germania la vest, Polonia la nord, Republica Slovaca la est, si Austria la sud. Tara este deluroasa si pitoreasca. Cele mai vestice doua treimi din tara sunt cunoscute sub numele de Boemia, si constau dintr-un bazin hidrografic, dealuri si munti.

O bijuterie istorica in inima Europei, Republica Ceha are castele de basm, orasele sale medievale, statiuni balneare elegante si parcuri pitoresti nationale. Aceasta este, de asemenea, locul de nastere al unora dintre cele mai bune sortimente de bere din lume.

Capitala Republicii Cehe este Praga. Excursiile de o zi la Praga includ statiunea balneara Karlovy Vary, castelele Karlstejn si Konopište, precum si orasele istorice din Mělník si Hora Kutná.

Republica Ceha este presarata cu fascinante obiective si locuri listate in Patrimoniul Mondial UNESCO – orasul Cesky Krumlov, arhitectura renascentista a Telc si multe altele.

Pentru a va bucura de frumusetea naturala, incercati sa mergeti in Parcul National Šumava, sa vizitati Adršpach-Teplice Rocks, precum si pesterile si raurile subterane spectaculoase ale Karst Moravia. Zona agricola bogata Moravia, din jumatatea de est a tarii ofera dealuri impadurite si podgorii.

Český Krumlov este considerat a fi cel mai frumos oras din Republica Ceha. Plimbati-va pe meterezele castelului sau de basm si printre frumoasele strazi medievale ale acestui oras. Vizitati orasul universitar Olomouc, remarcat pentru parcurile sale, bisericile baroce, sculpturi si fantani. Regiunea inconjuratoare Hana este puternic agricola, cu multe sate care detin festivaluri la sfarsitul lunii septembrie. Vizitati Pilsner Urquell Brewery in Plzen.

Nu ratati un tur cu ghid prin tunelurile medievale si pivnitele de bere de sub centrul Orasului Vechi. Bucurati-va de atmosfera din capitala Praga: unul dintre cele mai frumoase orase culturale din Europa, cu o avere magnifica, de gotic, baroc, art nouveau si arhitectura cubista.

Karlovy Vary este o statiune atractiva, care ofera izvoare minerale calde, arhitectura fina in stil baroc si gotic, plimbari prin padure si o scena plina de viata culturala; si nu ratati castelul pitoresc Loket din apropiere. Explorati mina de argint si picturile murale magnifice din Catedrala Sf. Barbara, pe care le veti gasi in Kutna Hora. Plimbati-va pe strazile pietruite din Telc, unul din exemplele perfecte ale unui oras renascentist in Europa, precum si un site al patrimoniului mondial UNESCO.

In Cehia puteti practica: alpinism – pe fondul peisajului spectaculos al ADRA; ciclism – in Moravia de Sud vizitand si satele istorice Mikulov si Valtice; pescuit – in lacurile din Boemia de Sud si Lednice-Valtice, speciile pe care le puteti prinde includ crapul, linul, bibanul si stiuca; drumetii – o regiune de padure imbraca dealurile de-a lungul frontierei cu Austria, parcul include lacurile pitoresti, cursurile de apa, paduri virgine si monumente istorice importante; canoe – pe cursul superior al Vltava si afluentilor sai Sázava si Berounka; schi – pe pantele de la statiunile de schi, incercati Spindleruv Mlyn pentru schi alpin, Zaclér pentru snowboard si Zadov pentru cross-country; croaziera – obtineti o perspectiva diferita asupra Pragai, cu o croaziera de-a lungul raului Vltava.

Va puteti bucura, de asemenea, de un concert clasic intr-unul dintre locurile minunate ale orasului Praga, care includ biserici vechi, sali de concert, opulente cladiri istorice si teatrele in aer liber.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.