Ghid turistic Dominica

Dominica este o tara exotica situata in Caraibe. Aceasta este cea mai muntoasa insula din Antilele Lesser. Dominica a fost ultima insula din Caraibe colonizata de europeni.

Capitala insulei se afla la Roseau. In acest oras veti gasi mai multe restaurante si magazine mici. Orasul ofera vederi minunate ale muntilor (la est) si la Marea Caraibilor (la vest). Un alt oras de pe insula este Portsmouth, al doilea oras ca marime din Dominica. Ca turist in Dominica puteti vizita si Scott Head, un sat frumos, care ofera practicarea mai multor sporturi nautice.

Coasta Calibishie este una dintre putinele zone din lume unde va puteti deplasa pe malul marii prin paduri riverane trecand apoi in padurea tropicala pe o distanta mai mica de o mila. Intr-o plimbare de o zi puteti vedea plaje cu palmieri, rauri de apa dulce, piscine izolate, cascade si paduri cu pasari exotice si vegetatie luxurianta.

Iubitorii sporturilor nautice pot practica snorkeling la sud de Roseau. De asemenea, in Dominica exista posibilitatea practicarii mai multor sporturi de apa: scuba diving, schi nautic, jet schi si caiac. Drumetiile reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de a vedea Dominica. Excursiile la cascada Middleham pot fi considerate dificile, dar merita efortul dvs.

Companiile turistice din capitala tarii organizeaza activitati precum vizionarea balenelor si a delfinilor sau excursii cu barca. Apele din Dominica gazduiesc si trei specii de testoase marine, acesti giganti blanzi putand fi vazuti venind la cuiburile de pe mal din aprilie pana in octombrie. Locurile de vizualizare sunt de gasit pe intreaga insula.

Dominica este, de asemenea, bine cunoscuta pentru muzica sa, nu este o idee rea sa achizitionati cateva CD-uri cu muzica locala cata vreme sunteti pe insula. Genurile variaza de la jazz, reggae-dancehall, calypso si soca, la cadence-lypso si bouyon – populare genuri dominicane.

Singura autostrada de pe insula este intre Portsmouth si Roseau si este nevoie de aproximativ o ora pentru a conduce intre aceste doua orase. Celelalte drumuri de pe insula sunt, in general, in stare deplorabila, cu putine sanse de imbunatatire. Microbuzele private constituie principalul sistem de transport public.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.