Ghid turistic Bahrain

Bahrain este un arhipelag din Orientul Mijlociu, aflat in Golful Persic. Arhipelagul este format din 33 de insule, cea mai mare fiind Insula Bahrain, cu 55 de kilometri lungime si 18 kilometri latime, urmata de Insula Muharraq, Umm an Nasan si Sitrah.

Din punct de vedere administrativ, Bahrain este o monarhie constitutionala, condusa de un rege. Acesta se bucura de multe privilegii, cum ar fi numirea Prim-Ministrului, a ministrilor, este comandantul armatei, numeste membrii Consiliului Judiciar Suprem si poate dizolva jumatate din Parlament.

Seful Guvernului este Prim-Ministrul numit, unchiul regelui Hamad. Acesta este in fruntea Guvernului inca din anul 1971. In anul 2010, aproape jumatate dintre membrii Guvernului facea parte din familia regelui. Jumatate din Adunarea Nationala bicamerala este numita de rege, iar cealalta jumatate este aleasa prin vot, pentru un mandat de 4 ani.

Bahrain este cel mai mic stat independent din Golful Persic si din cauza acestui lucru relatiile diplomatice cu tarile vecine au fost mereu pe muchie de cutit.

Dintre toate tarile musulmane din regiune, aceasta este poate cea mai toleranta in privinta comportamentului si obiceiurile Occidentale. Este o tara populara printre turisti, pentru ca aici acestia gasesc cultura araba autentica, dar fara restrictii impuse. Cu alte cuvinte, legile islamice nu se aplica si in cazul celor care nu sunt de religie musulmana. Cel mai bun exemplu este faptul ca alcoolul este legal in Bahrain.

Cu toate ca economia din Bahrain se bazeaza pe resursele de petrol, atitudinea mai relaxata a acestei tari a transformat-o intr-o mecca a cumparaturilor, fapt ce a ajutat la dezvoltarea unei clase de mijloc cosmopolite, ceea ce nu putem gasi in tarile invecinate, unde exista doua clase sociale, elita extrem de bogata si clasa muncitoare saraca.

Majoritatea turistilor care calatoresc in Bahrain sunt cetateni ale tarilor arabe invecinate. Acest lucru este pe cale sa se schimbe, deoarece multi Occidentali au inceput sa viziteze Bahrain, mai ales datorita Circuitului International de Formula 1.

Regatul combina cultura araba moderna si mostenirea arheologica de 5000 mii de ani de civilizatie. Pe insula se gasesc situri precum Qalat Al Bahrain, care se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO. Muzeul National Bahrain detine artefacte din perioada primilor locuitori ai insulei, care au o vechime de 9000 de ani.

Unele dintre cele mai populare obiective turistice din regat sunt Moscheea Al Khamis, una dintre cele mai vechi din regiune, cateva temple care dateaza din diverse perioade, dar si Copacul Vietii, un copac vechi de 400 de ani, care creste in desert, departe de orice fel de sursa de apa.

Observatul pasarilor, in special in Insula Hawar, scuba-diving si echitatia sunt alte activitati populare printre turistii din Bahrain.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.