Ghid turistic Bahamas

Arhipelagul Bahamas este o grupare de 700 de insule coraligene, grupate astfel: 29 de insule mari, 661 insule mai mici, si peste 2000 de stanci care se desfasoara pe o distanta de 1400 de kilometri in oceanul Atlantic. Arhipelagul se afla in nordul Cubei, si la est de Statele Unite ale Americii.

Descoperirea acestor insule ii este datorata in mare parte faimosului Cristofor Columb, care a ajuns aici in secolul XV, in cautarea drumului spre Indii. Denumirea pe care arhipelagul o poarta astazi i se datoreaza tot marelui navigator, care observand marea putin adanca din jurul insulei, a spus „baja mar” (in spaniola, „mare putin adanca”), si a denumit teritoriul Bahamas. Actualmente un paradis al vacantelor, in trecut locul celor mai temuti pirati din Caraibe, Bahamas este o combinatie intre urbanism colonial, decor exotic, si mod de viata relaxant. Pe langa nenumaratele plaje, Bahamas ofera peisaje acvatice unice. Barcile sunt construite aici cu fund de sticla, prin care puteti admira mii de specii de pesti exotici. Magazine sic, marci renumite, cazino-uri, cluburi si restaurante, pescuit sau scubadiving… toate acestea fac din Bahamas un loc de vis, in care oricine poate trai o vacanta unica.

Numarul plajelor in Bahamas trece de unitatea sutelor, dar enumeram cateva dintre ele: Cable Beach, Love Beach, Lighthouse Beach, Orange Hill Beach, Gambier Village Beach East, Sandyport Beach, Cabbage Beach. Acestea sunt plaje cu nisip alb, fin.

Aici oamenii par sa nu doarma niciodata. De-a lungul covoarelor de nisip interminabile, se intind lanturi hoteliere luxoase, cazino-uri, cluburi, restaurante. Palmieri, struguri de apa, dar si sezlonguri si bauturi racoritoare confera un cadru magnific, greu de refuzat si greu de uitat. Pasionatii de sporturi acvatice vor gasi aici paradisul acestor activitati: scubadiving, surf, wind surf, polo pe apa, volei pe plaja, si nu numai. Asadar, distractia este garantata, insa si cei ce vor sa se relaxeze o pot face citind o carte pe malul oceanului, ascultand muzica sau inotand.

Exista in Bahamas, pe insula Harbour (pe coasta estica), plaje mai speciale. Pink Sands Beach, asa cum sugereaza si numele, are nisipul roz pal. Culoarea devine mai proeminenta in lunile februarie-aprilie si noiembrie-decembrie. Ofera peisaje de basm, unice, si o atmosfera placuta, mai linistita fata de plajele zgomotoase din Bahamas. Apusurile sunt deosebite aici, intrucat lumina rosiatica a soarelui coloreaza atat cerul cat si apa in nuante rosiatice, care in combinatie cu nisipul roz creeaza un colt de rai si un adevarat deliciu pentru privitori, care cu greu mai pot distinge linia orizontului in acest joc de culori feeric.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.