Orasul Efes Turcia

Orașul a fost renumit pentru Templul lui Artemis (finalizate aproximativ 550 î.Hr.), unul dintre cele sapte minuni ale lumii antice. În 268 AD, templul a fost distrus sau deteriorat într-un raid de către goți. Este posibil să fi reconstruit sau reparat, dar acest lucru nu este sigur, ca istoria sa ulterioară nu este clară.Orasul Efes Turcia 3

Împăratul Constantin I a reconstruit o mare parte a orașului și a ridicat noi băi publice. După Edictul de la Tesalonic din împăratului Theodosius I, ceea ce a rămas din templul a fost distrus în 401 d.Hr. de către o gloată condusă de Sfântul Ioan Gură de Aur. Orașul a fost parțial distrus de un cutremur în 614 AD. Importanța orașului ca un centru comercial a scăzut ca portul a fost colmatat treptat de către râul Cayster.
Efes are una dintre cele șapte biserici din Asia, care sunt citate în cartea Apocalipsei. Evanghelia lui Ioan ar fi putut fi scrisă aici. Orașul a fost locul unde au fost mai multe consilii creștine din secolul al cincilea. Este, de asemenea, locul unui mare cimitir de gladiatori „. Ruinele Efes sunt o atracție turistică internațională și locală preferata, în parte din cauza accesului facil la Aeroportul Adnan Menderes. Orasul Efes TurciaEfes conține cea mai mare colectie de ruine romane din estul Mediteranei. Doar un procent estimat de 15% a fost excavat. Ruinele care sunt vizibile da o idee despre splendoarea originală a orașului, precum și numele asociate cu ruinele sunt evocatoare a fostei sale vieți. Teatrul domină vederea în jos spre Harbor Street, ceea care duce la portul colmatat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.