Playa de la Cera, Lanzarote, Insulele Canare

Playa de la Cera, cunoscută și sub numele de La Cerita, este a cincea plajă din grupul numit Playas de Papagayo. Aceste plaje fac parte din Parcul Natural de Los Ajaches, situat în partea de sud a localității Playa Blanca, în municipiul Yaiza.

Accesul la această plajă se poate face prin două căi diferite, în funcție de preferința de a merge cu mașina, bicicleta sau pe jos. Pentru cele două opțiuni de mers pe jos sau cu bicicleta, traseul este situat la stânga Hotelului Arena Papagayo.

Amintește-ți să porți încălțăminte comodă și să fii bine hidratat, deoarece traseul este de pământ și nu există locuri pentru odihnă, cu toate că priveliștile frumoase de la traseu, care oferă vedere către toate plajele, fac ca inconveniențele să fie complet uitate.

Dacă preferi să mergi cu mașina pentru mai mult confort, poți face acest lucru fără niciun impediment. Drumul începe la capătul zonei Las Coloradas, unde vei începe să vezi indicatoare care îți vor arăta ce direcție să iei. Amintește-ți că, dacă nu ești rezident, va trebui să plătești 3€, bani utilizați pentru acoperirea costurilor de întreținere a plajelor.

Playa del Pozo dispune de mai multe parcări pentru cei care ajung la plajă cu vehicule. Accesul la plajă în sine este sigur, deoarece traseul are o scară și balustradă făcute din coardă marină, menite să se integreze estetic în mediu și să pară cât mai natural posibil, oferind siguranță persoanelor mai în vârstă și familiilor cu copii care folosesc scara.

Fiind situată lângă Playa Papagayo, aceasta împărtășește anumite caracteristici, cum ar fi apele liniștite și nisipul alb. Datorită rocilor situate la extremitățile ambelor plaje, se poate accesa celelalte plaje și golfurile care le înconjoară, cum ar fi Playa del Pozo sau Caletón del Congrio.

Amintește-ți că, pentru a traversa acele roci, nivelul mării trebuie să fie scăzut pentru a putea trece în siguranță. Fiind înconjurată de stânci, această plajă beneficiază de o mai mică expunere la vânt și oferă zone umbrite pentru cei care nu sunt mari amatori ai soarelui.

Apele liniștite cu nuanțe de albastru turcoaz și verde smarald fac din Playa del Pozo una dintre plajele preferate ale marinariilor. Dacă ai ocazia să accesezi această plajă cu o ambarcațiune cu vele sau un catamaran, nu ezita să o faci, deoarece priveliștile de la mare sunt cu totul diferite față de cele de pe plajă.

În plus, poți practica scufundări, deoarece, fiind situată într-o zonă mai adâncă, poți observa o varietate mai mare de viață marină.

În schimb, dacă preferi să stai pe plajă, poți profita de momente relaxante pentru a citi cartea preferată, ascultând sunetul valurilor, să te odihnești, să iei soarele și să obții bronzul mult dorit. Aici, și copiii se pot distra, putând să se scalde în apele de la mal sau să se joace în nisip, construind castele sau diverse figuri.

De asemenea, pot înota, juca în apă sau bucura de o partidă de jocuri cu palete.

Datorită apelor liniștite, a amplitudinii plajei și a siguranței pe traseu, Playa del Pozo devine una dintre plajele preferate pentru toată lumea, astfel că poți veni cu familia, prietenii sau singur, după preferințe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.