Castelul din Ljubljana, Slovenia

Cea mai reprezentativa constructie a capitalei slovene este Castelul Ljubljana. Castelul este situat pe un deal, si de aici se poate vedea o panorama frumoasa asupra orasului vechi.

Constructia dateaza inca din anul 1130. Castelul Ljubljana a fost locuit de-a lungul timpului de o multime de triburi si popoare. In anul 1335, acesta a devenit parte a Imperiului Habsburgic.

In secolul al XVI-lea, Palatul Ljubljana a fost demolat complet si apoi reconstruit, acestuia adaugandu-se un pod peste apa, care servea la intrarea in el si o capela.

Turnul Castelului servea drept alarma pentru invaziile care se anuntau. In timpul invaziei Otomane, castelul a servit drept scop de a apara localnicii regiunii de turci. Cu toate acestea, armata otomana fiind numeroasa, a cucerit castelul.

De-a lungul timpului acesta nu a servit numai ca scop de aparare impotriva popoarelor care incercau sa-l cucereasca, ci a mai servit si ca spital militar in timpul lui Napoleon si ca inchisoare pe timpul Imperiului Austriac.

Castelul Lubjlana a intrat in dominatia municipalitatii orasului abia in secolul XX, cand primarul Lubjanei a cerut ca in el sa se construiasca un muzeu. Primarul insa si-a pierdut functia imediat ce cladirea s-a cumparat si locuitorii orasului au decis sa adaposteasca in el persoanele sarace fara adapost.

In anul 1960 Castelul Ljubljana a inceput fie reconstruit. Renovarea constructiei a durat mai mult de 35 de ani si abia in anul 1995 au fost finalizate lucrarile.

De atunci si pana astazi Castelul serveste drept loc pentru organizare de evenimente importante, precum nunti, botezuri sau zile festive. In anul 2006, in partea de sus a cladirii s-a construit un funicular care plimba turistii din Centrul Vechi al orasului pana pe dealul unde se gaseste Castelul Ljubljana.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.