Teatrul de Papusi „PRICHINDEL”

Teatrul de Papusi „PRICHINDEL”din Alba Iulia a fost infiintat de catre Ministerul Culturii ca teatru de papusi profesionist, cu personalitate juridica. De la infiintare a avut si are conducere, administratie, buget propriu.Teatrul de Papusi „PRICHINDEL”

In perioada 1952-2012 s-au pus in scena un numar de peste 160 de premiere, prezentate in fata a peste patru milioane de copii atat din judet, cat si din tara. In medie, pe an se realizeaza un numar de doua premiere si doua reluari.

In decursul celor 60 de ani de existenta, Teatrul de Papusi „PRICHINDEL” a participat la numeroase festivaluri atat in tara, cat si peste hotare.

Teatrul de Papusi „PRICHINDEL” este o prezenta activa in viata cetatii: s-au organizat numeroase spectacole de caritate cu prilejul diferitelor evenimente – 1 Iunie, 1 Decembrie, sarbatori de iarna etc., s-au organizat expozitii de fotografii si afise, s-a implicat in evenimentele si serbarile scolare.

Teatrul colaboreaza cu toate institutiile de profil din tara (Teatrul „Tandarica” Bucuresti, Teatrul „GONG” din Sibiu, Teatrul „PUCK” Cluj Napoca, Teatrul „Gulliver” Galati, Teatrul „Colibri” Craiova, Teatrul „Vasilache” Botosani, Teatrul de animatie Targu Mures, Universitatea de Arta Teatrala Targu Mures etc.), realizand schimburi de experienta, turnee, festivaluri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.