Ruinele Castelului Bocskai

Castelul Bocskai din comuna Aghireșu, județul Cluj, a fost construit în secolul al XVI-lea (1572) de către Bocskai György (tatăl principelui Bocskai István). Această operă impunătoare a fost creată într-un stil arhitectonic renascentist și transilvănean. Construcția principală a castelului era orientată spre Sud și cuprindea patru încăperi înalte cu două turnuri dreptunghiulare la extremități.

După moartea lui György, castelul a fost moștenit de către fiul său Bocskai István, care devine in 1605 principe al Transilvaniei. Însă, după ce acesta a fost otrăvit, la conducerea castelului s-au mai aflat familiile Haller, Mikes și Vargyas.

La începutul secolului XIX , castelul rămâne fără stăpân. Mai târziu, o furtună i-a distrus acoperișul, după care a urmat degradarea accentuată a acestuia, până s-a transformat în ruine.

Castelul a fost construit în 1572, de către Bocskay Gyorgy, tatăl lui István Bocskai, fost principe al Transilvaniei. Printre cei care au avut în posesie această construcţie se numără Csáky István, Bocskai István, dar şi familiile Haller, Mikes şi Vargyas.

La începutul secolului XX, castelul a rămas fără stăpân. Acoperişul acestuia a fost distrus de o furtună, după care a început degradarea sa.

Clădirea a fost ridicată în stil renascentist. Partea principală a construcţiei este orientată spre sud şi cuprindea patru încăperi înalte. Castelul avea, la extremităţi, două turnuri dreptunghiulare. Anexele erau dispuse pe laturile de vest, nord şi est.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.