Pestera Izvoru Tausoarelor

Situata in Muntii Rodnei, Pestera Izvoru Tausoarelor reprezinta una dintre cele mai importante atractii din zona pentru turistii dornici de drumetii montane.

Aceasta este asezata pe malul stang al paraului Izvorul Tausoarelor, in partea de nord a masivului Basca.

Pentru a ajunge sa vizitati Pestera Izvorul Tausoarelor este indicat sa urmati drumul ce se formeaza din comuna Rebrisoara, pe DJ 172, urmand traseul prin satele Gersa I si II pana ajungeti la Poiana Ursului. In numai cativa kilometri din aceasta confluenta veti reusi sa ajungeti la Izvorul Tausoarelor.Pestera Izvoru Tausoarelor

Pestera are o lungime de aproape 16 kilometri, fiind una dintre cele mai mari ca dimensiune din cadrul Carpatilor Orientali. Atunci cand pasiti in interiorul sau veti fi surprinsi sa observati o fauna destul de numeroasa, specifica reliefului carstic. De-a lungul timpului Pestera Izvorul Tausoarelor a fost declarata monument al naturii datorita faptului ca nu veti gasi in interiorul sau stalagmite, stalagtite si draperii, formatiuni specifice pesterilor. In interiorul sau putem gasi numeroase cristale din gips.

Fauna si vegetatia care inconjoara pestera sunt specifice reliefului montan, de aceea multi turisti ajung in aceste locuri tocmai pentru a se relaxa in aceste locuri atat de „verzi”si pure.

Bine de stiut:

In prezent, Pestera Izvorul Tausoarelor nu poate fi vizitata decat cu aprobare, accesul in interiorul sau fiind restrictionat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.