Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan se afla situat in centrul orasului Alba Iulia.

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan reprezinta un punct major de interes pentru locuitorii din oras, dar si pentru turistii ajunsi in aceste locuri.Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan este o sculptura ce se afla la intrarea in cetatea Albei, fiind una dintre cele mai remarcabile opere ale sculptorului Ion Negrulea. Aceasta sculptura a fost construita in anul 1937, fiind finantata de societatea ASTRA din Alba Iulia.

Horea, Closca si Crisan sunt trei personalitati cu care istoria orasului Alba se remarca. Acestmonument este realizat pentru a cinsti memoria luptatorilor din anul 1784.

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan are la baza un frumos basorelief ce ii infatiseaza pe cei trei, avand o inaltime de 20 metri. In acest mod Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan reprezinta o atractie turistica importanta pentru intreaga regiune a Albei.

Bine de stiut:

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan a fost ridicat in anul 1937, cinstind memoria rascoalelor la care cei trei conducatori au luat parte.

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan se afla situat pe strada Mihai Viteazul, in dreptul Portii II cetate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.