Serele din Parcul Drumul Taberei, București

Parcul Moghioroş, situat în sectorul șase al Capitalei, este un adevărat paradis pentru publicul care dorește să admire sute de plante în habitatul lor natural. Exista șapte pavilioane expoziționale care au fost amenajate cu plante provenite din zone tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale, însumând peste 300 de specii.

Serele sunt compuse din 7 clădiri, fiecare cu plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice, ecuatoriale, dar și o seră cu palmieri. Accesul în sere va fi gratuit, dar vizitele se vor face doar cu ghizi, în cadrul unor tururi organizate.

Cele șapte pavilioane ale serei au fost amenajate pe climate diferite, plantele exotice provenind din zone geografice diferite. Printre minunatele plante aduse aici se numără peste 300 de specii de cactuși, palmieri, orhidee, ferigi, precum și de ananas.

Accesul poate fi făcut în grupuri de trei și până la 12 persoane. Grupurile trebuie să fie însoțite de ghid. De asemenea, copiii cu vârsta de până la 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Programul de vizitare diferă în funcție de sezon, astfel:

• program de iarnă (perioada 1 noiembrie – 31 martie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10:00 – 16:00, Sâmbătă și Duminică, între orele 09:00 – 15:00.

• program de vară (perioada 1 aprilie – 31 octombrie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10.00 – 19.00, Sâmbăta și Duminica, între orele 09:00 – 15:00.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.