Muzeul Chihlimbarului din Colți

Muzeul de chihlimbar este unic în țara noastră și printre puținele în lume. Ideea organizării muzeului se datoreazã faptului cã la Colți se găsește chihlimbar în sol, în strate dezvelite, la suprafață sau în adâncime.

Exploatarea chihlimbarului s-a oprit acum. Localnicii încă mai pot găsi chihlimbar după ploi puternice sau după alunecări de teren. Colecția de aici este compusã din: roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.

Muzeul Chihlimbarului a fost construit de locuitorii din Colti în anul 1973. Clădirea ese asemănătoare unei case tărănesti cu trei nivele: demisol parter si etaj. Sunt amenajate numai parterul si etajul.

Parterul este compus din trei încăperi în care se află colectia de chihlimbar, colectiile de flori de mină, roci, fosile si pietre semipretioase. Tot aici se mai află documente privind exploatarea chihlimbarului, proprietatea asupra pământului, atestarea documentară a localitatii Colti, învătământul-cultura si istoria acestor meleaguri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.