Peștera Sfintei Cuvioase Teodora de la Mănăstirea Sihla

In apropierea Manastirii Sihastria se afla situata Pestera Sf. Teodora, cunoscuta si sub numele de Schitul Sihla.

Potrivit legendei in aceste locuri si-a petrecut ultima parte a vietii Sfanta Teodora. Aceasta era cunoscuta ca fiind fiica lui Joldea Armasul, un dregator pamantean. Cu toate ca aceasta si-a dorit sa se faca calugarita inca de cand era copil, parintii au silit-o sa se casatoreasca. Insa, la numai un an de zile de la casatorie, atat ea, cat si sotul sau s-au retras la manastireaproape de pestera Sihla. Intr-un final, Sfanta Teodora s-a retras in aceasta pestera pentru a da ascultare poruncilor Domnului.

Rugaciunile si credinta sa era unice, fiind cunoscute de catre locuitorii din zona Pesterii de la Sihla. Chiar si atunci cand turcii au vrut sa o prinda, un perete al pesterii s-a surpat, Sfanta Teodora reusind sa treaca prin zidul crapat, scapand astfel din mana turcilor cotropitori.

Moastele Sfintei Teodora au ramas in Pestera de la Sihla vreme de mai bine de 100 de ani. In interiorul pesterii a fost construita o biserica care poarta hramul Sfantului Ioan Botezatorul ce dateaza din anul 1813. Constructia este una din barne din lemn de brad, destul de rezistente, de altfel. Cu toate acestea, interiorul sau a fost refacut in numeroase randuri.

Pestera Sf. Teodora de la Sihla este inconjurata de un peisaj de vis, un cadru natural unic, am putea spune. Padurile de fag si de conifere acopera relieful muntos din apropiere.

Bine de stiut:

In zona Pesterii Sfintei Teodora de la Sihla puteti gasi cazare la numai trei kilometri distanta, in apropierea Manastirii Sihastria.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.