Mănăstirea Eden

Manastire infiintata in 1992, intr-o zona cu o priveliste rar intalnita dar totodata greu accesibila, ceea ce a facut ca munca monahilor, impreuna cu a credinciosilor din zona, sa fie mult mai grea.

Mai intai se ridica un paraclis si un corp de chilii cu etaj, ambele din lemn. In 1993, I. P. S. Vlasie impreuna cu PS Ghenadie pun piatra de temelie la noua biserica.

De atunci si pana astazi, frumusetea locului, savarsirea zilnica a Sfintei Liturghii, ospitalitatea, munca si rugaciunea celor 28 de vietuitori din manastire au facut ca acest loc binecuvantat sa fie cunoscut de multi crestini. Manastirea atrage si datorita parintelui staret Arhimandrutul Varlaam Pastravanu.

Cuvintele de invatatura, predicile, indrumarile duhovnicesti in spiritul Sfintilor PArinti, cu graiul “vechilor cazanii” sunt tot atatea motive pentru care preoti si popor cauta acest loc.
In stil neobizantin, Neculai Serban finalizeaza pictura in 2014.

Noul bloc de chilii cu trei nivele, trapeze si alte dependinte precum si zidirea la intrare a clopotnitei in viitorul apropiat vor intregi complexul monahal.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.