Lacul cu nuferi din Neptun

Pe lângă Marea Neagră, litoralul românesc se bucură și de o frumoasă salbă de peste 20 de lacuri.

Cele mai frumoase sunt în stațiunea Neptun, adevărate oaze de sălbăticie cu nuferi, lebede, pescăruși, rațe și gâște sălbatice. Este vorba despre lacurile Neptun INeptun II și Neptun III.

De o frumusețea tulburătoare, lacurile cu apă dulce din Neptun arată ca niște oaze de natură sălbătică. Pe luciul acestor lacuri vei vedea lebede, gâște, rațe și pescăruși. Nu mai vorbesc de nuferii albi înfloriți care strălucesc în bătaia soarelui.

Cel mai frumos lac din stațiune este Neptun I. Imensul ochi de apă pare mult mai sălbatic decât celelalte două lacuri din Neptun. Pe apele lacului sunt și mai multe păsări și nuferi.

Dacă simți oboseala drumului lung să știți că pe malul lacului sunt amenajate băncuțe la umbra salciilor.

Există posibilitatea să admirați peisajele cu nuferi stând la terasele restaurantelor și a cafenelelor situate pe malul lacului. Cele mai frumoase priveliști le poți admira de pe podul ce desparte lacul Neptun I de lacul Neptun II.

În trecut, lacul era apreciat și pentru condițiile excepționale pentru practicarea sporturilor nautice. În acele vremuri, turiștii aveau ocazia să se plimbe pe lac cu bărci și hidrobiciclete.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.