Teatrul de Marionete

Teatrul de Marionete din Arad a fost infiintat la 7 mai 1951 de catre Cristian Frangopol.

Primul spectacol: „Galosul fermecat”

Prima echipa: Elena Gherdan, Olimpia Didilescu, Puica Marin, Florica Mihailescu, Maria Frangopol, Elena Athanasiu, Elena Coravita, Astra Lumcovschi, Elena Ghiba, Sanda Diamantescu, Cristian Frangopol, A.Brataseanu, A. Wilke si Edgar Cosma.Teatrul de Marionete

Pe afisul Teatrului au fost inscrise peste 250 de titluri.

Scenografi importanti care au semnat decorurile, papusile, mastile si costumele: Zizi si Sever Frentiu, Eustatiu Gregorian, Zofia Krzyzanowski, Cristina Nagy, Zoe Eisele, Cristina Pepino, Adriana Grand.

Directori de scena definitivi si definitorii care au asigurat in timp calitatea estetica a spectacolelor: Fransisca Simionescu, Horia Davidescu, Ildiko Kovacs, Titus Bogdan Jucov, Cristian Pepino, Victor Ioan Frunza.

Organizator al Festivalului International de Arta a Animatiei „EUROMARIONETE” – festival bianual care se bucura de mare succes in lumea animatiei. Pe scena sa au fost prezente cele mai importante trupe din Europa (inclusiv Romania). La editia a IV-a (1999) a participat si trupa papusilor din Hunan, China.

In 2003, la Teatru de Marionete Arad, Victor Ioan Frunza si Adriana Grand au lansat Teatrul Mic pentru Cei Mici, un concept de teatru ambulant de marionete.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.