Partia de schi Vartop 1

Pentru a ajunge in zona turistica Arieseni vizitatorii trebuie sa urmeze drumul national DN75, drum care asigura legatura intre localitatile Lunca si Campeni. Stratul de zapada din aceasta zona se mentine aproximativ 120 de zile pe an, incepand din luna decembrie si terminand in luna martie. Partiile de schi din aceasta statiune montana sunt situate in muntii Apuseni, chiar la nivelul Pasului Vartop (de unde le vine si numele). Cea mai cautata si apreciata partie de schi din statiunea montana Arieseni este Partia Vartop 1, partie situata la izvoarele raului Ariesul Mare care a fost omologata in anul 2003.

Aceasta partie de schi se intinde pe lungimea de 1000 de metri, atinge latimea de 90 metri si are o diferenta de nivel de 240 metri. Avand un grad de dificultate mediu aceasta partie de schi este utilizata cu preponderenta de catre turistii care stiu deja sa schieze bine, dar poate fi folosita si de catre schiorii incepatori. Punctul de plecare al acestei partii este pozitionat la altitudinea de 1400 metri, iar pentru a ajunge aici turistii au la dispozitie teleschiul. Aceasta instalatie de transport pe cablu ajuta turistii sa ajunga pana in varful partiei, poate transporta circa 800 de persoane intr-o ora si functioneaza intre orele 09:00 si 17:00.Harta-partii-schi-Vartop-Arieseni

Teleschiul circula pe lungimea de 780 metri cu o viteza de 2,5 metri pe secunda, pleaca de la altitudinea de 1160 metri si ajunge la altitudinea de 1400 metri. Turistii apreciaza aceasta partie de schi si datorita faptului ca este dotata cu sistem de iluminat pe timp de noapte cu lumini portocalii, in acest fel aventura pe partia de schi poate continua si atunci cand nu mai este lumina naturala. Un alt avantaj al acestei partii de schi il reprezinta instalatia de produs zapada artificiala, aceasta mentine in conditii optime partia de schi o perioada indelungata (chiar si 5 luni pe an), astfel incat turistii sa se poata bucura de sporturile de iarna preferate.

Utilajele care intretin zapada pe Partia de schi Vartop 1 sunt de asemenea extrem de importante, deoarece rezolva in timp util fiecare situatie. Chiar din varful partiei de schi toti cei care sunt pasionati de sporturile extreme pot realiza salturi cu parapanta. Tot aici, adica pe platoul din varful partiei de schi, a fost amenajat un heliport (“aeroport” pentru elicoptere). Pe suprafata schiabila (circa 80 000 de metri patrati) a Partiei de schi Vartop 1 turistii vor descoperi si porti si fanioane, acestea sunt destinate competitiilor de schi si maresc atractivitatea acestei partii. Siguranta celor aflati pe Partia de schi Vartop 1 este asigurata de catre camerele de luat vederi (opt la numar) si de Serviciul Salvamont care supravegheaza partia.Partia de schi Vartop 1

Muzica care se aude pe partie este oferita de statiile de amplificare, aceasta ajuta la relaxarea si confortul turistilor, iar ceasurile electronice de la plecare si sosire ofera informatii utile asupra timpului si a temperaturii. Langa aceasta partie de schi este amenajata o portiune din deal pe care turistii se vor putea aventura cu sania, in acest fel chiar si cei care nu stiu inca sa schieze si copii vor putea petrece momente unice. Toate echipamentele necesare pentru practicarea sporturilor de iarna preferate se pot inchiria (la preturi acceptabile), chiar de la baza partiei de schi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.