Castelul Macea

Situat in localitatea Macea, judetul Arad, Castelul Macea este unmonument istoric si arhitectonic. A fost construit in prima jumatate a secolului al XIX-lea, in stil neoclasic.Castelul Macea

Construit in doua etape, castelul are forma literei „L”. Prima parte, decorata pe frontispiciu cu stema familiei Cernovici, provine dinainte de 1862 si este precedata de o cladire ce dateaza din secolul al XVIII-lea.

Aripa dreapta, dincolo de turn, s-a ridicat intre 1862 si 1886, cand i s-au adaugat si cladirile anexe. Incepand cu 1956-1957, castelul a fost restaurat.

Castelul este inconjurat de un parc dendrologic ce ocupa o suprafata de 17 ha. Parcul se mandreste cu specii de arbori si arbusti precum: Ginko biloba (arborele pagodelor), Taxus baccata (Tisa), Juglans nigra (nucul negru), Corila colurna (alunul turcesc).

In parc se gaseste si monumentul si mormantul comun al generalilor Damjanics si Lahner din armata revolutionara maghiara, executati la Arad in 1849.

Ansamblul castelului, cu cele doua corpuri de cladire, cladirile anexe, bazinul de inot, gradina cu sere si parcul dendrologic merita vizitate de toti cei care iubesc istoria, frumosul si arta.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.