Pestera Buhui

Pestera Buhui se afla situata in bazinul cu acelasi nume, in partea centrala a muntilor Aninei. Potrivit masuratorilor, pestera Buhuieste a doua ca dimensiune din Muntii Banatului, dupa Pestera Comarnic.

Pentru a o vizita este suficient sa ajungi in Anina. De aici, poti porni spre munte pe langa cimitirul de la marginea orasului pentru a ajunge la cabana Maial, iar de aici veti urma traseul spre Lacul Buhui.

Pestera Buhui are o lungime e 3217 metri, in interiorul sau curgand apele paraului Buhui.Frumusetea Pesterii Buhui nu poate s nu se faca remarcata vizitatorilor, o pestera plina de cotituri, cu sali destul de largi in care poti observa cele mai frumoase evenimente carstice.In interiorul sau nu avem cum sa nu remarcam Cascada Alba, pe peretele stang al Pesterii Buhui.Pestera Buhui

Pestera face parte din categoria celor mai admirate din regiunea Banatului datorita salilor mari incarcate cu concretiuni si a galeriilor sale nemaintalnite.
Cercetatorii recomanda intrarea dinspre Certej. Cu toate acestea, parcurgerea galeriilor pesterii se va face cu multa grija si prudenta numai de catre turistii antrenati si in prezenta unui speolog.

Bine de stiut:

Pestera Buhui face obiectul cercetarilor stiintifice ca urmare a problemelor de hidrologie carstica si biospeologie. De aceea, in anul 1969 a fost declarata rezervatie speologica.

Pentru a o putea vizita este nevoie de casca de protectie, mijloace de iluminat si chiar de barca pneumatica.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.