Fortăreața Barbican din Varșovia

Barbacanul din Varșovia, cunoscut sub numele de Barbakan Warszawski în limba poloneză, este o fortificație istorică situată în Centrul Vechi al Varșoviei, Polonia. Construit în secolul al XVI-lea târziu, este un exemplu prominent al arhitecturii defensive medievale.

A fost ridicat in anul 1540, pe locul unei foste porti, pentru a proteja strada Nowomiejska, dupa schitele arhitectului italian Jan Baptist Venetianul.

Avand forma unui bastion semicircular cu trei nivele, aceasta constructie se intindea de-a lungul a 14 m si se inalta la o altitudine de 15 m, dispunand si de o extensie de 30 m de la zidurile exterioare.

In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, in special in anul 1939 cand a avut loc Asediul din Varsovia si in anul 1944 – Revolta din Varsovia, Barbican–ul a fost in mare parte distrus, ca si majoritatea cladirilor din Vechiul Oras.

A fost apoi recladit intre anii 1952 – 1954, iar ca material de constructie au fost utilizate caramizile din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw. Nu au putut fi salvate doua porti exterioare si cel mai vechi turn, amplasat pe partea dinspre Vechiul Oras.

Aceasta structura clasica gotica ce separa cartierul Vechiului Oras de cel al Noului Oras, reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice din aceasta parte a Varsoviei, unde in timpul lunilor de vara este admirata de mii de turisti in drumul lor spre Piata unde se organizeaza concerte in aer liber, cu muzica live si bere poloneza din belsug!

De-a lungul secolelor, odată cu evoluția metodelor de război, Barbacanul și-a pierdut utilitatea militară și a fost conservat ca monument istoric și punct de atracție turistică în Varșovia. Astăzi, este un simbol al istoriei orașului și al perioadei medievale, fiind vizitat de turiști din întreaga lume.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.