Statiunea Sidari, Insula Corfu

Doua sate de pescari din nordul insulei Corfu, unite de o plaja, s-au transformat in ultimii 30 de ani in una dintre cele mai cautate statiuni grecesti.Sidari

Sidari Corfu este definita de peisajele spectaculoase, fiind marginita de stanci erodate, cu tuneluri si pesteri la fiecare pas. Cu toate ca drumul pana acolo e lung de peste 1.000 de kilometri, locul merita sa fie vizitat, daca nu pentru priveliste, atunci pentru viata de noapte. Statiunea devine un loc efervescent dupa lasarea intunericului.

Cea mai frumoasa plaja din Sidari este Apotripiti, separata de peretii de piatra din imediata apropiere a Canalului Iubirii (canal d’amour). Ca sa ajungi la ea, este nevoie sa iesi spre vest din statiunea Sidari, spre Peroualdes.sidari-corfu-plaja

Zona este spectaculoasa datorita formatiunilor stancoase in care marea a sapat de-a lungul timpului. Numele canalului este legat de mitul care spune ca, daca doi indragostiti vor traversa canalul impreuna, vor ramane impreuna pana la finalul vietii. Daca peisajul de la suprafata apei taie respiratie, pasionatii de scufundari vor fi cu siguranta impresionati. In Canalul Iubirii exista o multime de pesteri subacvatice ce pot fi explorate. Apa este curata si plaja fina. Tocmai de aceea multi prefera sa inchirieze un sezlong pentru o zi (aproximativ 8€ pentru doua persoane) si sa se relaxeze acolo.

Statiunea Sidari este un loc potrivit si pentru cumparaturi. Preturile practicate de comerciantii de aici sunt mai mici decat in alte locuri, desi produsele nu sunt mult mai diversificate comparativ cu restul statiunilor grecesti.

Pe plaja, localnicii tenteaza turistii cu activitati nautice. Ai de unde alege: hidrobiciclete (10-12€/ora), canoe (5-8€/ora), barca cu motor (25€/ora), le poti inchiria fara probleme. Cursurile de scufundari sau snorkeling ajung si la 50€ pentru jumatate de ora.

Majoritatea hotelurilor din Sidari au la receptie pliante referitoare la croaziere pe mare. In timpul unui sejur in Corfu trebuie sa va duceti intr-o croaziera, mai ales daca nu a-ti fost nicioadata, preturile fiind de aproximativ 30€ de persoana (atentie se poate negocia !).

[om_gmap zoom=”9″ lat=”39.7922123″ lng=”19.7069227″ marker=”https://www.trecator.ro/wp-content/uploads/2015/08/orase.png” ]

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.