Plaja Egremni, Lefkada

Plaja Egremni este situată la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de orașul Lefkada, capitala insulei cu același nume. Este una dintre cele mai faimoase plaje de pe insulă și un punct de atracție popular pentru turiști datorită frumuseții sale spectaculoase.

Plaja Egremni se întinde pe o distanță de aproximativ 2 kilometri și este cunoscută pentru nisipul fin și auriu. Culoarea apei este uluitoare, având o nuanță turcoaz intensă care contrastează frumos cu stâncile înalte care înconjoară plaja. Priveliștea oferită de stâncile albe impresionante, acoperite cu vegetație verde, și marea limpede creează un cadru pitoresc de neuitat.

Accesul la plaja Egremni era în trecut dificil, deoarece era necesar să cobori aproximativ 350 de trepte abrupte pentru a ajunge la plajă. Aceasta îi oferea plajei o atmosferă izolată și liniștită. Totuși, în 2015, alunecări de teren cauzate de cutremurul din insula Lefkada au afectat zona și au dus la închiderea accesului public pentru o perioadă de timp.

În urma acestor evenimente, au fost realizate lucrări de infrastructură pentru a redeschide plaja Egremni în 2018. Acum există un drum modern care duce direct la plajă, făcând accesul mai ușor și mai convenabil pentru turiști.

De asemenea, au fost construite facilități și servicii precum umbrele și șezlonguri pentru a oferi mai mult confort vizitatorilor.

Este important de menționat că, în funcție de condițiile meteorologice și de sezon, nivelul apei și adâncimea plajei pot varia. De asemenea, în sezonul turistic, plaja poate deveni destul de aglomerată, mai ales în lunile de vară, deoarece atrage un număr mare de turiști din întreaga lume.

Egremni Beach rămâne o destinație turistică populară pentru cei care vizitează insula Lefkada, oferind o experiență de plajă deosebită într-un cadru natural spectaculos.

Egremni e destul de lungă ca să nu te simți asaltat de vecinii de cearșaf, nu are nisip ci niște pietricele rotunde, albe, de la care i se trage și numele ouă de pescăruș.

Nu sunt baruri pe plajă, nici șezlonguri de închiriat, e bine să fii atent și la pietricele care cad în mod constant de pe stânci, dar cu toate acestea iți va lăsa amintiri de neuitat. Egremni te copleșește pur și simplu cu ale sale culori, nuanțe prin care îți indică faptul că ești într-un locspecial!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.